Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Voin sijasta leivän päälle: Crunchy Peanut Butter

Voin sijasta leivän päälle: Crunchy Peanut Butter

Olen aiemmin mainostanut yhtä edelleen suursuosikkiani, Kurpisansiemenlevitettä, mikä on minusta ihan mahtava vaihtoehto voille ja huomattavasti terveellisempi. Joskus kuitenkin kaipaa vaihtelua ja löysinkin kaupasta ihan huippuvaihtoehdon: maapähkinävoi. Tiedän - ensimmäinen mielikuva on amerikkalainen maapähkinävoi mikä on makeaa ja tahmeaa. No, unohda se. Tämä Meridianin rapea maapähkinävoi ei sisällä lisättyä sokeria ja on lähinnä vähän suolainen eli suorastaan täydellinen korvike voille.

crunchy peanut butter

crunchy peanut butter

Maapähkinävoi sisältää:

  • Luomumaapähkinää (99%)

  • Merisuolaa (1%)

Eli pelkkää pähkinää ja vähän suolaa. Ihmisten pitäisi syödä 30–40 g pähkinöitä (tai siemeniä/kuivattuja papuja) päivässä. Tämä siksi, että pähkinät sisältävät pehmeitä tyydyttymättömiä rasvoja mitkä ovat hyviä sydämelle.

Mm. Ellit Plazan Kotilääkärin mukaan: Pähkinöistä ja siemenistä saa paljon proteiineja, välttämättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja (tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia ja folaattia) ja useita kivennäisaineita, kuten rautaa, kalsiumia, sinkkiä, magnesiumia, mangaania ja fosforia. Vaikka pähkinöissä ja siemenissä on paljon energiaa, ne eivät lihota. Ne täyttävät ja pitävät pitkään kylläisenä, koska niissä on paljon ravintokuituja, proteiineja ja rasvoja. Pähkinät ja siemenet ovat hyviä proteiininlähteitä varsinkin kasvisruokailijalle.

Pähkinät eivät myöskään lihota, kuten usein saa kuulla vaan niistä saattaa olla jopa hyötyä painonhallinnassa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa purkin kylki, sillä kovin moneen pähkinävoihin ja muuhunkin tuotteeseen on lisätty sokeria ym. ylimääräistä.

Lisää pähkinöistä ja terveydestä:- PubMed artikkeli englanniksi- Superruokaa? Ravitsemusterapeutin näkemyksiä- Tutkimus saksanpähkinöistä ja niiden terveysvaikutuksista englanniksi

Ihan parasta teetä!

Ihan parasta teetä!

Caesar salaattia ja perinteinen Kladdkaka

Caesar salaattia ja perinteinen Kladdkaka

0