Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Naudan sisäfilettä, Pinaattipaistos ja Speltinjyviä

Naudan sisäfilettä, Pinaattipaistos ja Speltinjyviä

Ahh.. Eilen saatiinkin sitten oikein herkkuruokaa! Ostin jo jonkin aikaa sitten Eat & Joy maatilatorilta (Helsingissä Lasipalatsissa) lähilihaa eli naudan sisäfilettä. Tämän ympärille Klee loihti meille luksusdinnerin. Yksinkertaista ja herkullista + jatkoi tätä minun jostain syntynyttä "lihaa & pinaattia" kautta.

Naudan sisäfilettä, Pinaattipaistos ja Speltinjyviä


Pihvit

  • n.400 g naudan sisäfilettä

  • paahdettua mustapippuria

  • pieni ripaus cayennepippuria

  • suolaa

File leikattiin parin sentin paksuisiksi siivuiksi ja paistettiin mediumiksi oliiviöljyn ja voin sekoituksessa. Päälle paahdettua mustapippuria (paahdettiin kuivalla kuumalla pannulla) rouhittuna ja vähän cayennepippuria paiston aikana. Valmiisiin pihveihin rouhittiin vielä pinnalle vähän suolaa.

Speltinjyvät

  • Speltinjyviä paketin ohjeen mukaan

Käytännössä kaadoimme "ropauksen" speltinjyviä (kokonaisia) kiehuvaan veteen ja keitimme kunnes ne olivat pehmeitä. Spelttipussin/paketin kyljessä löytyy täsmällisiä ohjeita kaipaavalle tarkemmat ohjeet :) Speltti onvähän pähkinän makuista ja sisältää normaalia vehnää enemmän proteiinia joten ihan hyvä lisuke ruokien kanssa.

Pinaattipaistos

  • Pussillinen tuoretta pinaattia

  • Vuonankaalia puoli pakettia

  • vehnänorasta silputtuna

  • pinjansiemeniä (paahdetaan kuivalla pannulla)

  • pieni loraus chiliöljyä

Pinaattia keitettiin muutama minuutti niin että siitä tuli pehmeää. Vuonankaali ja vehnänoras paistettiin voissa ja oliiviöljyssä pehmeiksi. Pinaatti sekoitettiin sitten joukkoon. Joukkoon lorautettiin ihan pieni tilkka chiliöljyä (olemme työntäneet muutaman kuivatun chilin ruokaöljyn sekaan ja antaneet maustua). Tarjoilua ennen paahdettuja pinjansiemeniä päälle.

Ruuan kanssa sopisi varmasti esim. punaviinikastike, meillä vaan kastikkeet tuppaavat jäämään :) Kun ruoka on mehukasta, tuntuu, ettei ylimääräistä kastiketta enää tarvita.Jälkiruuaksi keitin meille espressot (uusiin Marimekon mukeihini :) ja pieni makupala, "Meteorit" suklaa Bubo:sta (Barcelonan tuliaisia). Lautanen on myös Marimekon uudesta astiastosarjasta. Ensimmäistä kertaa vuosiin Marimekko valmistaa sarjaa (niin vaatteissa kuin astioissakin), joka saa minut innostumaan merkistä!

HUOM! Jättämällä pois speltin ja jälkkärisuklaan, saat ateriasta tosi hyvän matalan GI:n aterian!

Valkosuklaa-karpalo-muffinit

Valkosuklaa-karpalo-muffinit

Omena-inkiväärimehu

Omena-inkiväärimehu

0