GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Lempeät bataattiletut - sisältä samettiset, pinnalta rapeat

Lempeät bataattiletut - sisältä samettiset, pinnalta rapeat

Kaupallinen yhteistyö Heirolin kanssa

Bataatista on tullut hyvää vauhtia yksi omista isoista suosikeistani. Monipuolinen juures, josta saa vaikka mitä herkullista. Paloiksi, pellille ja vähän öljyä, suolaa ja rosmariinia = herkullinen uuni”peruna” lisuke. Sitten bataatinpalat muussiksi ja voit valmistaa muussista niin makeita herkkuja kuin suolaisia lettujakin. Eikä sovi unohtaa bataatti”leipiä”! Tai flunssan nujertaja -smoothieta. Täydellistä, jos minulta kysytään. Huolehdin nykyään, että jääkaapista löytyy aina vähintään pari bataattia.

Tämä bataattilettujen ohje syntyi viime viikonloppuna, kun en yksinkertaisesti jaksanut, enkä halunnut lähteä kauppaan. Kypsensin bataatit ja kikherneet Heirolin Alpha-painekattilassa. Käytin 1-asetusta ja kypsennysaika oli reilunkokoisille bataatinpaloille n. 10 min. Heitin käyttöävalmiit kikherneet pehmenemään samaan kattilaan.

Painekattilakypsennys poistaa kikherneistä lektiinit, mikä on hyvä vatsalle ja terveydelle. Painekattilan jäljiltä kasviksissa on paremmin ravinteet ja väri (ainakin oman kokemukseni mukaan!) tallessa ja se tuntuu pitävän myös kypsennyksestä aiheutuvat tuoksut paremmin aisoissa, mikä on pienissä asunnoissa plussaa. Tässä vallitsevassa kiireisessä elämäntilanteessa arvostan myös nopeutta suunnattomasti!

Tuo Alpha-kattila joka minulla on, on 7-litrainen, jossa mahtuu tekemään kaiken. Siinä on nyt painekattilakansi, mutta siihen saa myös tavallisen kattilan kannen, eli en tarvitse erikseen painekattilaa ja tavallista kattilaa, vaan tämä yksi ja sama kattila tekee molemmat. Lähitulevaisuudessani tiedossa on pienempi keittiö, joten monikäyttöisyys on kultaa!

lempeät bataattiletut

Lempeät bataattiletut

Määrä: 4:lle


Ainekset

  • 1 litra (painekattilassa) höyrytettyjä bataattikuutioita ja kikherneitä (n. 1 prk käyttövalmiita kikherneitä ja 1-2 isoa bataattia)

  • 2 dl hirssijauhoja

  • 1 dl hamppumaitoa (tai mantelimaitoa)

  • 3 dl tapiokatärkkelystä

  • 2 tl pumpkin spice mausteseosta

  • suolaa

  • 3 kananmunaa

Valmistus

  1. Kypsennä kuoritut ja kuutioidut bataatit ja kikherneet painekattilassa tai höyryttämällä normaalissa kattilassa. Kypsensin Heirolin Alpha-kattilassa 1-tasolla n. 10 min.

  2. Soseuta kasvikset, hamppumaito, tapiokatärkkelys ja mausteet tehosekoittimella sileäksi. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon munat.

  3. Paista keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes letut ovat kypsiä.

Tarjoiluideoita

Tarjoile esim. höyrytettyjen kasvisten kera, tai esim. kukkakaali- tai parsakaalimoussen. Näiden lettujen päälle voisi myös halutessa murustaa fetaa tai aurajuustoa.

Kastiketta kaipaaville: bataattilettujen kyytipojaksi voisi tehdä simppelin kastikkeen kreikkalaisesta jogurtista. Lisäisin siihen itse hienonnettua korianteria, mustapippuria ja limeä.


Sponssi-info

Kirjoitus tehty yhteistyössä Heirolin kanssa. Olen saanut Heirolilta artikkelissa mainitun painekattilan käyttööni. Idea tuli minun taholtani tutkittuani ensin laajalla kaavalla eri vaihtoehtoja markkinoilla ja tultuani siihen tulokseen, että tämä nimenomainen kattila on se, jonka haluan omaan keittiööni. Tämä on minusta olennaista tietää, jos miettii kirjoituksen uskottavuutta. Olen super tyytyväinen kattilaan ja sen ominaisuuksiin, enkä vaihtaisi sitä mihinkään!


Helpot nokkos-spelttiletut

Helpot nokkos-spelttiletut

Väritä resepti: omena-porkkana-inkivääri-fenkolimehu

Väritä resepti: omena-porkkana-inkivääri-fenkolimehu