Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Täytetyt bataatit

Viimeisin kirjani Vege Talvi julkaistiin viime vuoden loppupuolella. Kirjasta löytyy jouluun sopivien reseptien lisäksi liuta herkullisia talviajan kasvisruokia. Yksi tämän hetken suursuosikeistani on helppo bataattiresepti, joka on myös omiaan hillitsemään makeanhimoa. Täytteeseen voi kukin lisätä haluamaansa proteiininlähdettä - itse käytän mieluiten kikherneitä, kidneypapuja tai vaikkapa nyhtökauraa. Sekasyöjäperheessä on helppo vaihtaa kasvisproteiini esim. jauhelihaan.

Nopea kasvisriisi bataattien kylkeen

Nämä täytetyt bataatit sopivat mainiosti myös esim. uunissa paistetun kalan lisukkeeksi. Surautin tällä kertaa bataattien kylkeen kasvisriisiä romanesco kukkakaalista, lehtikaalista, hampunsiemenistä. Maustoin kasvisriisin valkoviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Yksinkertaista ja todella nopeaa! Käytännössä leikkaan vain romanescon lohkoihin ja lehtikaalin lehdet revin paloiksi > kaikki blenderiin ja kannuun vettä niin että kasvikset juuri alkavat kellua ja sitten vain pari pulssia täydellä teholla, siivilöinti ja mausteet sekaan. Viidessä minuutissa on lisuke valmiina. Sekaan sopisi hyvin myös cashewpähkinät ja kurpitsansiemenet!

>> Ohjeen täytettyihin bataatteihin löydät nyt Viinimaasta :)

Mitä viiniä bataattien kanssa?

Täytettyjen bataattien kylkeen sopii hyvin raikas valkoviini. Mitään kovin makeaa en ehkä siihen ottaisi, koska bataatit ovat jo itsessään makeahkoja. Sen sijaan Lindeman'sin Bin 65 chardonnay oli loistava pari tälle ruoalle! Viinissä maistuvat minun makupalettini mukaan sitruset ja ananas, mutta viini ei kuitenkaan ole liian hapokas tai kuiva. Juuri passeli siis minun makuuni!

Huomaan aika herkästi valitsevani valkoviineistä rieslingiä, joten oli kiva ottaa välillä kokeiluun jotakin muuta lajiketta. Lindeman'sin filosofia "viinin tehtävä on tuoda iloa ja onnea arjen eri tilanteisiin." istuu sekin hyvin omaan ajatusmaailmaani :)

>> Tsekkaa täytettyjen bataattien ohje Viinimaasta

DSC07009.jpg

Sponssi-info

Viinimaa on pyytänyt reseptini käyttöönsä ja sain testattavakseni Lindeman'sin viinin ruoan kanssa. Tätä blogini artikkelia ei ole sponsoroitu, eikä minua ole pyydetty kirjoittamaan ym. viinistä.

Prinsessalaskiaispullat vol 2

Prinsessalaskiaispullat vol 2

Parhaat lusikkaleivät

Parhaat lusikkaleivät

0