Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Glögipannacotta sopii niin aamupalalle kuin jälkiruoaksi!

Glögipannacotta sopii niin aamupalalle kuin jälkiruoaksi!

Uudesta keittokirjastani VEGE Talvi on yksi omia aamiais/jälkiruokasuosikkejani: helppo pannacotta. Kirjaan valikoitui kuva hedelmäisestä pannacottasta. Valmistan pannacottan vegaaniystävällisestä kermaisesta kookoskermasta. Kookoskerman valinnassa olen tarkka. Metallisessa säilyketölkissä säilötty kookoskerma maistuu metalliselta, kun taas pahvitölkkiin säilötty ei ole turmeltu samalla sivumaulla.

Ostan myös aina kermaista, täysirasvaista kookoskermaa light-kermojen sijaan. Tälläkin valinnalla on olennainen vaikutus niin ruoan koostumukseen kuin täyteläiseen, pehmeään makuun.

Nyt puolestaan Viinimaan sivuilta voit löytää ajankohtaisen glögipannacotta-version tuosta ohjeesta. Kuten mainittu, tämä pannacotta sopii mainiosti vaikkapa aamupalaksi terveellisten ainestensa ansiosta, mutta saat siitä helposti myös näyttävän jälkiruoan! Suosittelen kokeilemaan :)

>> Tutustu Glögipannacotta-ohjeeseen

DSC_0184-copy.jpg

Pannacottasta on moneksi - testaa eri vaihtoehtoja!

Tämä ohje on helppo muunnella sen mukaan, mitkä marjat tai hedelmät ovat satokaudessa. Mustikka, vadelma, sharon-hedelmä, kirsikka... vaihtoehdot ovat rajattomat! Myös tämä talvisempi glögikiilteellä kruunattu pannacotta saa eri vivahteen glögivalintasi perusteella. Omia glögisuosikkejani ovat mm.

  • Vuoden 2017 Blossa (vegaaninen) jossa on vivahdus mangoa sekä mausteita. Tämän glögikiilteen sekaan voi lisätä aavistuksen kurkumaa tai esim. mangososetta väriä antamaan. Koristele esim. ananaskirsikalla ja kanelitangolla.

  • Jouluglögi Vadelma. Kuten mainittu, vadelma sopii tähän pannacottaan erinomaisesti ja vadelmaglögi on siten oiva vaihtoehto. Koristele esim. vadelmilla ja mintunlehdillä. (Vegaaninen & luomu vaihtoehto: Tähtiglögi)

  • Blossa Enbär (vegaaninen). Tänä vuonna bongasin kaupasta myös holittoman Blossa Enbär -glögin, jonka maku sopii hienosti pannacottan päälle. Koristele muutamalla karpalolla ja vaikkapa rosmariinin oksalla.

>> Tutustu Glögipannacotta-ohjeeseen

DSC06193.jpg
Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

0