Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

"Elsa-kakku" ja supersuklainen Sacher

"Elsa-kakku" ja supersuklainen Sacher

Eilen juhlistettiin meidän vanhemman tytön neljävuotissynttäreitä. Edelliset synttäritarjoilut aiheuttivat pitkin mediaa aika moisen myllytyksen. Kaikki alkoi siitä kun joku äiti (?) ahdistui pahemman kerran siitä, että meidän juhlissa oli tarjottu vesimelonikakkua ;) Lapsi parka... No. Terkkuja vaan tuolle samaiselle äidille - porusta ja myllytyksestä syntyi aihio uuteen ruokakirjaan joten kiitokset siitä! ;)

Näillä synttäreillä ei ollut tarjolla melonikakkua. Tarkoitus oli kyllä valmistaa eräs meloninen herkku, mutta aika loppui kesken. Lupaan että sellainenkin vielä johonkin pirskeisiin loihditaan lapsia ilahduttamaan ja jotain sattumanvaraisia tyyppejä varmaan taas harmistuttamaan ;) Ebba toivoi näille synttäreilleen kuitenkin suklaakakkua noin 2kk ajan ennen H-hetkeä, melko tasaiseen tahtiin joten suklaakakkua siis leivottiin. Kiireen keskellä en ehtinyt enkä jaksanut lähteä metsästämään uutta suklaakakun ohjetta joten turvauduin vanhaan hyväksi havaittuun Sacher-kakun ohjeeseen.

Ennen kuin joku perinteisen Sacher-kakun fani ehtii herpaantua niin ei, tämä ei ole ihan perus sacherin ohje. Sen sijaan tämä on omaan makuuni ihanan mehevä ja suklainen sacher-kakkuohje. Makuja on monia ja tämä on kyllä vahvasti omaan makuuni :) Kaadoin taikinan ehkä tavallista pienempään vuokaan ja sitä jäi yli melkoisesti joten päätin tehdä ison pohjan lisäksi mini kakkupohjan. Ajattelin tehdä siitä joko minikakun tai sitten yhden kerrosversion Sacherista. Päädyin lopulta jälkimmäiseen. Ajatukseni oli myös koristella valmis kakku granaattiomenan siemenillä, vähän kuin olisi jalokiviä ripoteltu päälle, mutta sitäkään en ehtinyt. Hyvää siitä tuli silti. Kynttilätkin kakun harjalle tuli iskettyä, muttei niitä koskaan lopulta sytytetty syystä ja toisesta. Kakku maistui kuitenkin yhtä hyvältä kuin aina ennenkin!

Ja sitten. Kuten aika monella muullakin pikkutytöllä ilmeisesti, on meidänkin neidillä Elsa-mania. Tai Frozen-mania. En tiedä mikä tuossa Disneyn elokuvassa on niin hypnoottista, mutta siitä näyttävät menevän lähes kaikki lapset ihan sekaisin. Niinpä lahjatoivelista pursusi Elsa-legoja, Elsa-barbieta, Elsa-sitä ja Elsa-tätä :) No, minähän sitten päätin leipoa päivänsankarille bonukseksi Elsa-kakun. Alkuperäinen ajatukseni oli tehdä kupolimaisesta prinsessakakusta Elsalle hame ja upottaa keskelle vähän barbia pienempi Elsa-nukke, mutta kun kakku oli koottu ja nukke löydetty, totesin, että hameen korkeus yltti nukkea vain puoliväliin reittä. Ja tämä kaikki tietenkin sen jälkeen kun olin ensin sössinyt sen ensimmäisen kakkupohjan ihan totaalisesti. ;) Eivät olleet planeetat tällä kertaa ihan järjestyksessä leivontapäivää vauhdittamassa.

Onneksi on mummi joka jaksaa kiertää pitkin marketteja metsästämässä Frozen-figuriineja. Näiden pikku-ukkeleiden avulla saimme kakusta kuitenkin "Elsa-kakun" vaikka toteutus hieman alkuperäisestä suunnitelmasta erosikin. Lisäksi pikku-Elsa ja pikku-Anna olivatkin päivänsankarin suursuosikit joten win-win ja kakkukin maistui hyvältä :)

Valmistin Elsa-kakun ihan tutulla prinsessakakkuohjeella, mutta käytin sinistä marsipaania jonka pintaan kaulin erilaisia talvisia strösseleitä koristeeksi.

Kakkujen lisäksi meillä oli makealla puolella tarjolla lasten ja mummin leipomia voisilmäpullia (Olgan ohjeen mukaisella voisilmällä ja meidän suvun pullataikinan ohjeella leivottuna) sekä suklaa-banaaniherkkutikkuja. Palaan niihin hieman myöhemmin.Kerrankin tarjoilut eivät lähteneet pahemmin hanskasta vaan suorastaan onnistuivat määrällisesti :)


Oliivipasta

Oliivipasta

Olgan voisilmäpullat

Olgan voisilmäpullat

0