GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Sateenkaari Corgi-kakku

Sateenkaari Corgi-kakku

Juuri ennen kesälomia juhlistimme tiimini kanssa töissä yhden kollegan ensimmäisten vuoden täyttymistä firman palveluksessa. Koska tiimilläni on noussut omaksi pikku läpäkseen, että aina pitää olla kakkua, päätin tehdä kerrankin “mother of all cakes” - sellaisen kakun ettei kenenkään tee hetkeen mieli lisää kakkua :D

Suunnitelma epäonnistui siltä osalta, että osallistujat eivät olisi kaivanneet lisää kakkua taas pian tämän tuhoamisen jälkeen, mutta muuten kakku oli menestys :D Kakun kuljettaminen Porvoosta Helsinkiin oli oman draamansa, mutta onneksi jälkikasvu oli jo lomilla ja auttoi ilomielin kakkupalkkio silmissä kiiluen kakun kuljettamisessa turvallisesti aina toimistolle saakka.

Ei vain nätti päältä

Mietin pitkään, millaisen kakun tekisin, kunnes mieleen putkahti pävänsankarin yksi eniten käyttämiä emojeja firman chatissa: sateenkaaren värinen corgi-koira. Siitä se idea sitten lähti. Hyödynsin nyt jo luottoreseptikseni kehittynyttä kakkureseptiä, joka kätkee kakun sisälle yllätyksen. Hauskasti koristeltu kakku nimittäin paljastaa leikatessa sateenkaarenväreissä hehkuvat kerrokset!

Olin itseasiassa itsekin ehtinyt jo unohtaa ne, koska kakun toimittaminen Porvoosta Helsinkiin lämpimällä ilmalla vaati melkoisen operaation, paitsi sen viileänä pitämiseen, myös extra korkean kakun pystyssä pitämiseen. Onneksi oli lapsityövoimaa apuna!

Kakun kerrokset onnistuivat ilokseni täydellisesti ja vielä kivempi oli kuulla ihmisten kommentteja kakun mausta. Monesti upeaksi tehdyt kakut saattavat olla jonkun laisia kompromisseja maun suhteen, mutta tämä kakku on omaan makuuni ihanan mehevä ja maistuu tosi hyvältä kaikin puolin. Myös se, että se on kuorrutettu marenkikreemillä tuo kakulle makua. Pelkkä sokerimassakuorrutus tekisi sille paljon tympeämmän maun.

Eikä siinä vielä kaikki!

Unohdin jo tämänkin itse, joten muiden hihkaistessa ääneen, kun kakkulapio osui smarties-suoneen, hihkaisin itsekin mukana xD

Kakun keskelle tehty pieni smarties-kätkö on minusta aina hauska yllätys, juuri kun luulet että sateenkaari sisus on yllätys itsessään. Kätköön ei kannata kätkeä hirveää määrää karkkeja, sillä ne tuppaavat leviämään kun karkkisuoneen on osuttu. Pienikin määrä antaa jo kivan efektin!

Ei niin vaikea kuin miltä näyttää

Vaikka tämän kakun tekoon pari vaihetta liittyykin, on sen valmistus lopulta ihanan helppoa ja yksinkertaista. Ehkä hankalin osuus on marenkikreemi, itseasiassa. Meinasin tällä kertaa saada sen juoksettumaan, kun lisäsin voita liian nopeasti, liian lämpimään seokseen, mutta sain tilanteen pelastettua laittamalla kylmäkalleja yleiskoneen kulhon ympärille samaan aikaan kun kone jatkoi vatkaamista. Näin sain seoksen jäähtymään nopeammin ja säästyttiin katastrofilta :D Hätä keinot keksii!

Sateenkaari-corgi-kakku

1 kakku, n. 16 palaa


Ainekset

Sateenkaarikakku

HUOM! Tarvitset nämä ainekset kolmeen kertaan valmistaaksesi 6-kerroksisen kakun! (3x määrät suluissa ostoslistantekoa helpottamaan)

  • 125 g (yht. 375 g) huoneenlämpöistä voita

  • 225 g (yht. 675 g) vehnäjauhoa

  • 150 g (yht. 450 g) hienoa sokeria

  • 3 (yht. 9 kpl) kananmunaa

  • 1 tl (yht. 3 tl) leivinjauhetta

  • 1 tl (yht. 3 tl) vaniljauutetta

  • elintarvikevärejä. Ainakin punaista, sinistä ja keltaista.

Kuorrutus

  • 1 tl vaniljauutetta

  • 750 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 350 g tomusokeria

Koristeluun

  • valkoista sokerimassaa (2 isoa palaa)

  • pari tikkua (käytin cake pops-tikkuja jotka ovat leivontaan tarkoitettuja ja tukevia)

  • nonparelleja

TÄYTE

  • 1-2 pss Smarties-suklaarakeita (tai vastaavia värikkäitä suklaarakeita. Ostin nämä leivontaosastolta, taisi olla Sallisen)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180°:seen.

  2. Vuoraa kaksi saman kokoista kakkuvuokaa leivinpaperilla tai voitele ne huolella. Vähintään vuoan pohjalla on hyvä olla leivinpaperia, jotta kakkupohja irtoaa vuoasta nätisti. Käytin itse kahta pientä kakkurengasta, jotka asetin vaan leivinpaperille. Olen kokenut näiden käytön ihanan helpoksi etenkin tämän paksuhkon taikinan kanssa työskennellessä.

  3. Mittaa yhden kakkutaikinasetin ainekset isoon kulhoon - kaikki paitsi elintarvikeväri. Vatkaa vispilällä sileäksi.

  4. Laita vaa’an päälle tyhjä kulho ja kaada koko taikinamassa kulhoon. Saamasi lukeman perusteella, jaa taikina nyt kahteen täsmälleen yhtä suureen osaan.

  5. Valitse kaksi väriä ja värjää kumpikin taikinaseos. Jatka värin lisäämistä kunnes olet tyytyväinen sen intensiteettiin. Taikinan väri ei enää muutu merkittävästi paistettaessa.

  6. Kaavi eri väriset taikinat vuorattuihin kakkuvuokiin ja pyri levittämään taikina niin tasaiseksi kuin suinkin pystyt. Taikina ei juurikaan siitä tasaannu paistaessa enää. Pyri myös kaapimaan joka ikinen tippa taikinaa vuokaan. Näin varmistat, että sateenkaarikakkuun tulee kauniin samankorkuisia raitoja.

  7. Paista vuokia samalla tasolla n. 12 minuuttia, kunnes taikinaan pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Huom, riippuen käyttämäsi vuoan koosta, paistamiseen voi mennä hieman pidemmän aikaa. Käytin tähän kakkuun ø16 cm vuokia, ja paistoaika oli hieman pidempi, ehkä 15-18min. Tikulla kypsyyden testaaminen on tärkeä!

  8. Kumoa kakkupohjat varovasti ritilälle jäähtymään.

  9. Pese kakkuvuoat ja toista kohdat 2-8, mutta tällä kertaa käyttäen taas kahta uutta väriä.

  10. Toista prosessi kunnes sinulla on kuusi eri väristä kakkupohjaa valmiina.

KUORRUTUKSEN VALMISTUS

  1. Vatkaa kevyesti vanilja ja maustamaton tuorejuusto, kunnes se on sileää.

  2. Siivilöi sekaan tomusokeri ja kääntele sokeri tuorejuustokuorrutteen sisään. Mitä enemmän työstät massaa, sitä juoksevampaa siitä tulee. Varo siis vatkaamasta liikaa, ettei kuorrutus juoksetu.

KOKOAMINEN

Vinkkinä kokoamiseen: Teen nykyään sateenkaarikerrokset ja kuorrutteen ensimmäisenä päivänä, ja kokoan kakun. Sitten peitän sen kelmulla ja nostan jääkaappiin yön yli. Näin kakku hieman kovettuu ja siihen on paljon helpompi kovertaa kolo sisään ja sen koristelu ja kuorrutus on helppoa levittää kakun päälle. Kakku pehmenee tarjoilua varten kun nostat sen riittävän ajoissa huoneenlämpöön :)

  1. Sipaise hieman kuorrutetta tarjoiluvadille. Tämä auttaa kiinnittämään ensimmäisen kerroksen paikoilleen.

  2. Aloita punaisesta kerroksesta. Levitä ohut kerros kuorrutetta päälle, huolellisesti reunoja myöten. Nosta päälle oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja lopulta violetti kerros, aina lisäten väliin ohut kerros kuorrutetta.

  3. Leikkaa kakkuun nyt päältä päin reikä ja nosta kakkukerrokset varovasti ulos reiästä. Täytä värikkäillä suklaarakeilla ja paina lopuksi 1-2 päällimmäistä kerrosta takaisin kiinni, korkiksi.

  4. Voit levittää loput kuorrutuksesta kakun reunoille ja tasoittaa ne. Nosta kakku kylmään odottamaan siksi aikaa kun valmistat kuorrutuksen. Tai voit nostaa sen kelmulla peitettynä jopa yön yli jääkaappiin, jolloin sen koristelu on seuraavana päivänä helpompaa.


KAKUN KORISTELU

KUORRUTUS PINNALLE

  • 4 valkuaista

  • 2 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 175 g suolatonta voita

  • elintarvikeväriä (sinistä, punaista)

corgi ja tikkarit

  • sokerimassaa

  • elintarvikevärejä (sinistä, punaista, keltaista)

Sokerimassakoristeet kannattaa valmistaa ainakin päivää aiemmin, jotta ne ehtivät kuivua ja jähmettyä ennen koristelua.

“Valuva kuorrutus”

  • 100g Valkosuklaata sulatettuna

KUORRUTUKSEN VALMISTUS

  1. Tee marenkikreemi. Laita munat ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta liedelle hieman kulhoa pienempi kattila, jossa on vettä. Lämmitä vesi poreilevaksi ja aseta kulho kattilan päälle. Vesi ei saisi osua kulhon pohjaan, jottei marenki pala. Vatkaa aineksia kevyesti kunnes sokeri on sulanut ja seoksen lämpötila on noin 65 astetta. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi (noin 10 minuuttia).

  2. Lisää vaniljasokeri ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina vähän kerrallaan. Kun kaikki on lisätty, lisää vatkausnopeutta ja vatkaa kunnes vaahto on tasaista ja niin paksua, että sitä voi pursottaa.

  3. Värjää kuorrute haluamallasi värillä. Jaoin tätä kakkua varten kuorrutteen kolmeen osaan joista yhden jätin värjäämättä, toisen värjäsin vaalean lilaksi sinisellä ja punaisella elintarvikevärillä ja kolmannen osan tumman lilaksi.

  4. Levitä pastellisia kuorrutteita kakun pinnalle “tilkkutäkkinä” - kaikkia värejä vähän sekaisin nokareina. Tasoita sitten kakkulastalla.

  5. Muotoilin sokerimassasta corgin ensin pelkästä valkoisesta massasta. Sitten Tein sen pintaan värjäämistäni sokerimassaeristä sateenkaaren väreissä turkin. Turkin tekstuurin ten hammastikulla.

  6. Tikkarit on tehty ensin vaakatasossa rullalle pyöritetyistä pötköistä värjättyä sokerimassaa. Sitten tein niihin ensin terävällä hammastikulla reiän, johon lopuksi työnsin cake pop -tikun. Annoin tikkareiden kuivua ja jähmettyä yön yli. Lisäksi lapset muotoilivat valkoisesta sokerimassasta pari luuta ja ostimme kaupasta muutaman vaahtokarkin jotka sopivat väreiltään kakkuun, mutta nekin oli extraa :)

  7. Lopuksi sulatin valkosuklaata vesihauteessa. Meinasin ensin tuhota kakun sillä, koska valkosuklaa oli liian kuumaa ja meinasi sulattaa kuorrutteen altaan. En ole ihan varma kaipasiko kakku tätä osaa enää, sen voisi minusta jättää poiskin.


Vegaaninen banaanileipä

Vegaaninen banaanileipä

Parasta tofusta

Parasta tofusta