GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Delicatessen, Kööpenhamina

Delicatessen, Kööpenhamina

Köpiksen reissun paras ravintolakokemus oli ehdottomasti Delicatessen. Viihtyisä ravintola jossa muutama kymmenen paikkaa ja ainakin meidän kohdalla mukava, rento palvelu. Tänne oli kiva piipahtaa kahteen kertaan. Vaikka meillä on tapana kokeilla mahdollisimman monta eri paikkaa reissuilla, oli tänne pakko tulla vielä uudestaan koska naapuripöydän tilaukset nähtyämme iski annoskateus ekalla kerralla ;) Delicatessenin menu ei ole päätähuimaavan pitkä, mutta toisaalta napakka menu helpottaa valintaa huomattavasti. Muutama à la carte tyyppinen valinta sekä burgeriosasto sekä salaattia.

Alkuruuaksi tilasimme puoliksi italialaisen lautasen. Tämä oli loistava valinta ja kuulemma niin suosittu että kun kaksi päivää myöhemmin yritimme tilata saman, tarjottiin meille ei-oota - osa aineksista oli päässyt loppumaan kovan kysynnän vuoksi! Lautasella oli ainakin seuraavaa:

  • mustia oliiveja

  • 3 bruschettaa: yksi oliivitahnalla, yksi jumalaisella vuohenjuustosiivulla ja yksi tomaattibruschetta.

  • pieni tomaatti-mozzarella-basilika salaatti

  • pari isoa katkarapua

  • jotain manchegon tapaista juustoa

  • pari siivua keltaista ja punaista paprikaa

  • pari pientä herkkukurkkua

  • siivu hunajamelonia

  • parmankinkkua

  • jotain italialaista (?) makkaraa joka näytti vähän metwurstilta ja oli aika tulista

  • pari artisokkaa (säilyke)

  • vihreää salaattia (rucola)

Kutakuinkin noin. Loistava alkupala ja taas helppo tehdä myös kotona, ravintolassa kiva maistelujuttu. Se tulinen makkara oli ihanaa, kumpa olisi tullut kysyttyä mitä se oli.

Klee otti pääruuaksi kanaa vuohenjuustolla. Oli kuulemma oikein hyvää ja näytti mielettömän hyvältä :)

Valitettavasti en saanut omasta annoksestani kovin edustavaa kuvaa, mutta annos oli aseteltu kuin maalaus. Häränfileet oli aseteltu pinaattipedin päälle, punaviinikastiketta ja perunapaistos josta oli leikattu neliskanttinen annos toiseen päähän pitkulaista lautasta ja paistoksen päällä pari pientä kirsikkatomaattia. Liha oli juuuuri sopivasti mediumia ja kaikki maistui erittäin hyvälle!

Ruuan jälkeen oltiin sen verran täynnä että jälkkäriksi maistui pelkkä espresso - joka muuten oli todella hyvää. Kaikkialla ei saa mitenkään erityisen hyvää espressoa, mutta tämä maistui hyvälle ja pinnalla oli kunnon crema. Jälkkärilistalta ei varsinaisesti löytynyt mitään mikä olisi erityisesti osunut omaan silmääni, mutta ehkä hyvä joskus niinkin ;) Kyllä sieltä jotain olisi voinut valita jos välttämättä olisi pitänyt jälkkäriä saada.

Seuraava visiitti tehtiin sunnuntaina, paria päivää myöhemmin. Se italialainen alkuruoka oli tosiaan loppu joten "jouduimme" ottamaan jotain uutta ja jännittävää. Itse valitsin häränliha carpaccion, Klee puolestaan kolme bruschettaa.

Carpaccio oli tehty niin että lautasen pintaan oli ladeltu ohuenohuita lihansiivuja. Niiden päälle oli minusta sivelty hieman pestoa ja aavistus sitruunamehua. päälle vähän pieniä tomaatinlohkoja ja keskelle keko rucola salaattia. Koristeluun vähän basilikan lehtiä ja juustoraastetta + pari sitruunan viipaletta.

Bruschettat olivat kuulemma myös hyviä. Yhdessä taas sitä samaa herkullista vuohenjuustoa, toisen päälle oli aseteltu mustia oliiveja ja kolmannen päälle pieneksi leikattua tomaattia. Olettaisin että väliin oli sutaistu myös vähän oliiviöljyä.

IMG_6467

IMG_6467

Sitten siihen kateutta herättäneeseen ruokaan: nimittäin Burgeriin. Näimme ensimmäisenä iltana viereisen pöydän pariskunnalla huikean korkeat ja herkullisen näköiset burgerit ja niitä oli vaan pakko päästä maistamaan. Tarjolla oli kolmea erilaista: perusburgeri, texmex (muistaakseni) ja kreikkalainen. Kaikkia näitä sai myös tuunattua vähän jos halusi ja minähän tuunasin omani. Valitsin perusburgerin ja vaihdoin perus hampurilaispihvin häränfilesuikaleihin. Superhyvää! Burgerin sämpylä oli itse leivottua luomu-sesam-sämpylää, liha oli edelleen herkullista ja perunatkin maistui. Taas.

Burgereiden jälkeen oli taas täynnä niin ettei jälkkärimenua tarvinnut kurkatakaan - espresso toimi taas jälkiruokana.

Molemmilla kerroilla ravintolassa vieraillessa meille sattui sama - todella mukava - tarjoilija. Ei pokkuroinut, ei tylyttänyt, hoiti työnsä todella hyvin ja toisena päivänä paikan ollessa tyhjillään (koko Köpis oli autiona sinä päivänä!) jäi meidän kanssa aina hetkeksi juttelemaan.Tähän ravintolaan tulen palaamaan tulevillakin reissuilla ja suosittelen muillekin lämpimästi.

Delicatessen (trendikkäällä, ehkä hieman kallio/punavuori tyyppisellä Vesterbron alueella)

Vesterbrogade 120, Copenhagen 1620, Denmark

+45 33 22 16 33

Omena-inkiväärimehu

Omena-inkiväärimehu

Frascati Ristorante

Frascati Ristorante