Kaalipaistos, vol 2

Kaalipaistos, vol 2

Kaalipaistos, vol 2

 

Kävin tänään töiden jälkeen hamstraamassa Eat & Joysta Laidun Herefordin naudanjauhelihaa ja lisäaineetonta sianjauhelihaa. Samalla silmään osui täydellinen (luomu) kaali. Ei voinut mieliteolle mitään – kaali päätyi kassiin ja illalla pannulle. Tein kaalipaistosta ja herkuttelin masun täydeltä. Miten voikin näin simppeli ja vaatimattoman näköinen ruoka olla niin herkullista?! Tein pienen valkosipulilisäyksen vol 1 -reseptiin ja hyvin toimi. Tässä siis päivitetty versio:

Urtekram Tamari-soija © Luomuputiikki

Urtekram Tamari-soija © Luomuputiikki

3-4 hengelle:

 • puolikas (varhais)kaali
 • 400 g jauhelihaa (käytin Eat & Joysta ostettua lisäaineetonta luomupossun jauhelihaa)
 • 1 sipuli
 • 1 reilun kokoinen valkosipulinkynsi
 • reilusti voita paistamiseen
 • 200 g (1 prk) crème fraîchea
 • 1 prk smetanaa
 • reilu 1 rkl soijaa (lempeän makuinen Urtekram gluteeniton luomu soija)
 • suolaa
 • mustapippuria
 • valkopippuria
Pese ja leikkaa kaali palasiksi. Leikkaa ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha pannulla, lisää joukkoon kaali ja sipuli. Paista kunnes kaali on sopivan pehmeää. Lisää joukkoon crème fraîche ja smetana. Mausta soijalla, musta- ja valkopippurilla sekä suolalla tarpeen ja oman maun mukaan. Sekoita hyvin. Kuumenna vielä pari minuuttia. Kaalipaistos on valmista syötäväksi!
Facebook Comments
Related Posts
Showing 5 comments
 • HeliJ

  Ai että näyttää hyvältä!! Varmaankin naudan jauheliha (ei paistijauheliha) sopii myös, koska minulle tuo possu ei oikein maistu… Tätä viikonloppuna! Kiitos!

  • Hanna

   Juu nauta toimii ihan yhtä hyvin, molemmilla on tullut testattua. Itsekin pidän enemmän naudan jauhelihasta yleensä, mutta jostain syystä olen mieltynyt juuri tämän ruuan kanssa tuohon (luomu) possunjauhelihaan. Naudanjauhelihasta tulee joka tapauksessa herkullista siitäkin :)

 • HeliJ

  Kaupasta löytyi karitsan jauhelihaa <3 Testaan sillä :) Raportoin, miltä maistui…

  • Hanna

   Hauska yhteensattuma, meillä tehtiin kanssa tänä viikonloppuna lampaanjauhelihasta tätä samaa :) hyvin maistui. Kerro ihmeessä mitä pidit karitsanjauhelihaversiosta! Kiva kuulla palautetta ohjeesta. :)

 • HeliJ

  Taivaallista… Meni kyllä oitis kaaliruokien top2:een :) (heti äidin kaalilaatikon jälkeen :)

Vastaa

Rucolavoi © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje