Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kaalipizzaburgeri

Kaalipizzaburgeri

En oikein tiennyt miksi kutsuisin tätä ruokaa joten menköön nimellä "kaalipizzaburgeri". Ateria putoaa taas kategoriaan arjen helpot ruoat. Ei ollut grande succée meidän lasten kanssa, aikuiset sen sijaan pitivät kovastikin ja päätimme heti grillikauden alettua testata kaalilevyjen grillaamista. Luulen, että siitä tulee todella hyvää ja tietenkin ne ihanat grilliraidat antavat annokseen visuaalisesti luonnetta :)

Tästä ruoasta oli helppo varioida eri tyyppiset annokset jokaiselle. Lapsille laitoin pelkän kaalin, hieman hummusta, tomaattia ja kuorrutin Västerbotten-juustolla. Ainiin ja siihen tomaattien alle eiliseltä yli jääneestä risotosta muotoillun "pihvin"! Kalle lusikoi saman version päälle marinoituja porkkanoita ja versoja kyytipojaksi. Itse tietenkin sekosin ja ladoin päälle sateenkaaren väreissä lisukkeita ja annoksesta kyllä nautti kaikin aistein sen jälkeen. Aineksissa mainitaan pari Baban tuotetta. Minulla ei ole mitään kytköksiä kyseiseen firmaan, mutta heidän tuotteitaan on alkanut löytyä ainakin Helsinkiläisistä kaupoista ja olen aivan ihastunut niihin! Suosittelen testaamaan jos tulee eteen. Ainakin Fredan ja Eerikinkadun kulman marketista ja Ruoholahden isosta marketista löytyy.

DSC_0044_900.jpg

Kaalipizzaburgeri


Ainekset

Per ruokailija:

 • 1 siivu valkokaalia (n. 2 cm paksuinen)

 • reilu 1 rkl hummusta (sevanin valmishummukset ovat i-ha-ni-a!)

 • ½ dl Baba punakaalisalaattia (huom! tämä ei ole vegaani salaatti. vegaaniin versioon kannattaa valmistaa itse tai käyttää jotakin vegaanista vaihtoehtoa)

 • ½ dl Baba marokkolaista porkkanasalaattia (marinoituja porkkanoita, harissaa)

 • reilu kourallinen versoja

 • (speltti-maa-artisokkarisottoa)

 • 2-3 siivua tomaattia

 • 1 tl öljyä, esim. macadamia

 • 1 tl tummaa siirappia

 • ripaus suolaa

 • hieman Västerbotten-juustoa raastettuna (jätä pois vegaanista versiosta tai korvaa vegaanisella "juustolla")

Valmistus

 1. Leikkaa valkokaali siivuiksi ja lado pellille. Voitele kevyesti öljyllä ja siirapilla. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia ja vielä 10 minuuttia grillivastuksen alla.

 2. Sivele siivujen pintaan hummusta, taputtele speltti-maa-artisokkarisotosta "pihvi" ja nosta se hummuksen päälle. Leikkaa tomaatti siivuiksi ja lado risoton päälle. Ripottele pinnalle juustoa jos haluat. Laita vielä uuniin grillivastuksen alle hetkeksi niin että risotto lämpenee (ja juusto sulaa).

 3. Nosta siivut uunista ja nosta lautasille. Kokoa päälle haluamiasi täytteitä. Minä ladoin punakaalisalaattia, marokkolaista porkkanasalaattia ja viimeistelin reilulla kourallisella versoja.

DSC_0049_1000.jpg
Talvi-ihon detoxia ja hemmottelua

Talvi-ihon detoxia ja hemmottelua

Speltti-maa-artisokkarisotto, valkosipuli-inkivääriporkkanaa

Speltti-maa-artisokkarisotto, valkosipuli-inkivääriporkkanaa

0