Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Välipala kreikkalaisesta jogurtista ja jotain superfoodeja

Välipala kreikkalaisesta jogurtista ja jotain superfoodeja

Kyllä, se on minun etusormi tuossa kuvan vasemmassa yläkulmassa... Kunnon amatöörikuvaaja vauhdissa taas :)

No, ruoka-aiheisiin nyt kuitenkin. Löysin viikonloppuna superhyviä kookoslastuja Ruohonjuuresta ja myöhemmin bongasin samanmerkkisiä (Flores Farm) lastuja myös Stockan Herkusta. Nämä kookoslastut on käsin koverrettu kookospähkinöistä, eikä kookosöljyä ole sitä ennen puristettu pois pähkinästä - maku on siten aivan erilainen kuin esim. niissä peruskaupan kuivissa hiutaleissa. Näissä lastuissa näkyy myös vielä vähän sitä ruskeaa kuorta, mutta koko lastu on syömäkelpoista ja herkullista!

Ihan huippuvälipalan saa mm. seuraavista aineksista:

  • Kreikkalaista jogurttia (Lindahls)

  • mustikoita

  • mehiläisen siitepölyä

  • hampunsiemeniä

  • kookoslastuja (ja hiutaleita)

  • Goji-marjoja (kannattaa valita sellaisia, mitkä eivät ole rutikuivia vaan "mehukkaaksi kuivattuja". Ainakin Cocovilta löysin juuri täydellisiä)

  • Chia-siemeniä (ihania!)

  • esim. Acai-jauhetta

Acai

-marja kasvaa sademetsässä Brasiliassa. Acaita pidetään yhtenä maapallon ravinnetiheimmistä ruuista - niissä on reippaasti proteiinia, kuitua, vitamiineja (B1, B2, B3, C, E), mineraaleja (mm. rautaa, fosforia, kalsiumia, kaliumia), beetakaroteenia ja omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja.

Chia

-siemenissä on n. 40 % kasviöljyjä, n. 20 % proteiinia, reippaasti kuitia, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) + mineraaleja (esim. kalsium, magnesium, rauta ja sinkki). Siemenet ovat pienen pieniä, niillä on kiva suutuntuma ja maku on kevyt, hyvä.

Hampunsiemenet

ovat loistava lisä esim. salaatteihin ja jogurtin päälle. Ne ovat monipuolisia ja ravinnetiheitä - loistava proteiinin lähde, missä kaikki 8 ihmisen keholle välttämätöntä aminohappoa + 12 muuta aminohappoa.

Lisää tietoa hampputuotteista.

Goji-marjat

ovat viime vuosina tulleet tutuiksi varmaan lähes kaikille. Goji-marjoja pidetään maailman ravinnerikkaimpina marjoina - marja sisältää 21 kivennäis- ja hivenainetta (mm. sinkki, kalsium, kalium, rauta, magnesium, mangaani, kromi, kupari, seleeni, natrium, fosfori) ja siihen päälle vielä 18 aminohappoa. Goji-marja on hyvä proteiinin lähde, marjasta 10-14 % on proteiinia.

Lisää tietoa goji-marjoista

Mehiläisen siitepöly

on tosi monipuolista ruokaa. Siinä on paljon B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), A-, C-, D- ja E-vitamiineja, koentsyymejä, kasvisteroleja, bioflavonoideja, 31 eri rasvahappoa, DNA:ta, RNA:ta ja jopa 60 eri mineraalia.

Lisää tietoa mehiläistuotteista.

Kookos

pähkinä tunnetaan ravitsevana ja vahvistavana kasvina, ja kookospalmun tuotteita on käytetty tuhansia vuosia kansanlääkinnässä. Perinteisesti sitä on käytetty astmaan, keuhkoputkentulehdukseen, vilustumiseen, tuberkuloosiin, kuumeeseen, paiseisiin, kaljuuteen, haavoihin, palovammoihin, mustelmiin, ummetukseen, punatautiin, korvasärkyyn, hammassärkyyn, ientulehdukseen, heikkouteen, pahoinvointiin, kuukautiskipuihin, aliravitsemukseen, keripukkiin ja turvotukseen. Myös modernissa lääketieteessä on vahvistettu monien edellä mainittujen tautien lievittyminen kookoksella. Kookosöljy sisältää yli 90% raakoja, saturoituja rasvahappoja, jotka ovat harvinaisia ja tärkeitä rakennusaineita kehomme joka solulle. Nämä rasvahapot tukevat immunijärjestelmämme toimintaa, kilpirauhasta, hermostoa, ihon kuntoa ja tarjoavat myös nopeaa energiaa.

Lisää tietoa kookostuotteista.

Lähteethttp://cocovishop.com/http://www.superfoodit.com/

Kaalipaistos, vol 2

Kaalipaistos, vol 2

Parmankinkkusalaatti

Parmankinkkusalaatti

0