GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Suklaaunelma: suklaamoussekakku

Suklaaunelma: suklaamoussekakku

Tämä unelmainen suklaamoussekakku valmistettiin tämän vuoden rapujuhliin. Rapumestarimme Pekka ja Tiina valmistivat taas maan parhaita rapuja joiden keitto-ohjeen löydät täältä. Tämän kakun ohje löytyi Sirpa Talkan "Tee hyvä kakku - kodin kakkukoulu" -kirjasta (WSOY). Kakku näyttää siltä, että se olisi vaikeakin tehdä, mutta kuten ohjeessakin mainitaan, onnistut kun maltat noudattaa ohjeita.

Ohjeessa oleva suklaakääretorttupohjan ohje on muuten todella hyvä - kannattaa kokeilla jos olet valmistamassa ihan perinteistä kääretorttua!

HUOM! Kakku kannattaa valmistaa vähintään päivää ennen, sillä sen olisi tarkoitus olla pakkasessa yön yli tai pidempään. Me unohdimme tämän ja teimme kakun samana päivänä. Se ehti onneksi olla pakkasessa n. 6 tuntia ja koostumus oli ihan ok kun otimme sen pakkasesta juuri ennen tarjoilua. (Kannattaisi aina lukea ohjeet kunnolla läpi Ennen kuin aloittaa ;)

Suklaaunelma: suklaamoussekakku

12 palaa


Ainekset

Suklaakääretorttupohja

  • 0,5 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl kaakaojauhetta (Van Houten)

  • 2,5 rkl maissitärkkelysjauhetta (esim. Maizena)

  • 8 munankeltuaista

  • 1 dl sokeria

  • 5 munanvalkuaista

Täyte

  • 1 dl mustaherukkahilloa (omaan makuuni sopisi kirpeämpi, ehkä mustaherukkasurvos jopa!)

Suklaamousse

  • 4 dl vispikermaa

  • 250 g tummaa suklaata

  • 5 munankeltuaista

  • 0,5 dl sokeria

Koristeluun

  • kaakaojauhetta

  • marjoja

  • (suklaakiehkuroita)

Valmistus

  1. Tee suklaakoristeet hyvissä ajoin jos aiot koristella myös suklaakiehkuroin.

  2. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla.

  3. Tee torttupohja. Siivilöi ensiksi yhteen kuiva-aineet.

  4. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Vispaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaiset varovasti nuolijalla käännellen valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti munavaahtoon.

  5. Levitä taikina uunipellille ohuelti lastan avulla. Paista n. 8 min 180°:sen uunin keskitasossa.

  6. Sirottele (reilusti) sokeria leivinpaperille tai keittiöliinalle. Kumoa sen päälle torttupohja ja irrota (heti) pohjassa oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

  7. Ota torttupohjasta kaksi irtoreuna kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjaa hiukan pienempää, pyöreää palaa. Suojaa vuoka leivinpaperipalalla ja aseta ensimmäinen kakkupohja sen päälle. Levitä päälle mustaherukkahillo tai -survos. Aseta päälle toinen torttupohja. Paina päältä kevyesti, jotta kakusta tulee tiivis.

  8. Leikkaa vuoan sisäreunalle vahvasta muovista tai silikonikalvosta reunan korkuinen nauha. (Meillä ei ollut kumpaakaan joten käytin ihan perus irtoreunavuokaa ja ennen tarjoilua irrotin kakun reunasta veitsen avulla. Ihan hyvin toimi!)

  9. Tee suklaamousse. Vaahdota 3,5 dl kermaa ja pane se kylmään.

  10. Sulata suklaa kulhossa, joka on kuumaa vettä sisältävän kattilan päällä.

  11. Tee toinen vesihaude edelliseen tapaan ja vatkaa siinä olevassa kulhossa keltuaiset, sokeri ja loppu kerma. Kuumenna seosta kunnes se sakenee.

  12. Sekoita hiukan kermavaahtoa suklaan sekaan, lisää joukkoon hiukan keltuaisseosta ja sekoita.

  13. Kaada suklaa keltuaisseokseen. Sekoita huolella. Kääntele joukkoon kermavaahto.

  14. Kaada seos välittömästi kakkuvuokaan rakentamasi kakun päälle. Suojaa kakku tuorekelmulla ja nosta se pakastimeen seuraavaan päivään tai pidemmäksi ajaksi.

  15. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta, mutta jätä vielä muovinauha sen ympärille. Nosta kakku tarjoiluvadille ja anna sen sulaa jääkaapissa n. 4 tuntia ennen tarjoilua.

  16. Koristele pinta ennen tarjoilua siivilän läpi ripotellulla kaakaojauheella, marjoilla ja suklaakoristeilla. Jos et ehdi tehdä suklaakiehkuroita, raasta marjojen päälle reilusti suklaata. Ota viimeisenä kakkua ympäröivä nauha pois.


Mokkasuklaa-banaanitäytekakku + alennuskoodi Kuppikuumaa-verkkokauppaan!

Mokkasuklaa-banaanitäytekakku + alennuskoodi Kuppikuumaa-verkkokauppaan!

Kirsikka-marenkikakku

Kirsikka-marenkikakku