Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

#Watermelongate

#Watermelongate

Tällä viikolla on Gurmeessa tapahtunut kummia. Puolivälissä viikkoa huomasin yhtäkkiä, että blogin päivittäiset kävijämäärät olivat kolminkertaistuneet. Kiinnostuin tutkimaan statistiikan puolelta mistä kävijät olivat blogini löytäneet. Valtaosa liikenteestä oli tullut blogiin Vauva-foorumin keskustelusta joka kulkee otsikolla Nämä vesimelonikakut ei vaan mene mun jakeluun. *tirsk* Aloin jo aavistella mitä oli odotettavissa.

Vauvafoorumilla oli siis joku äiti (oletan) hermostunut meidän 3-vuotiaan synttäreillä tarjotusta vesimelonikakusta :) Olen siis valmistanut lasten synttäreille viime marraskuussa mm. tämän, nyt hurjan kuuluisan, vesimelonikakun. Jos olisin marraskuussa arvannut millaista julkisuutta tuo kakku ja kirjoitus saa, olisin panostanut esillepanoon sekä valokuviin huomattavasti enemmän! ;D Siitä ensimmäisestä kirjoituksesta onkin sitten lähtenyt liikkeelle oikea dominoefekti jossa sokerittomia vaihtoehtoja, muita tarjoiluja, perheemme ekologisuutta (tai sen puutetta) ja jopa tyttäremme nimeä on arvosteltu, ei niin poliittisesti korrektisti.

Noin vuorokausi tuon vauvafooruminpurkauksen jälkeen sain puhelun Iltasanomien toimittajalta joka kyseli ajatuksiani foorumin kirjoitteluun sekä näihin synttäritarjoiluihin liittyen. Ilokseni kirjoitus oli ihan kivasti toteutettu ja siinä kaiketi tuli esiin sekin, ettei meillä kotona tai kylässä nuttura niin pahasti kiristä kuin foorumin keskusteluista olisi voinut kuvitella :) Tämän artikkelin seurauksena blogin kävijämäärät sitten singahtivatkin kattoon. Artikkeli oli eilen Iltiksen luetuin - ainakin jonkin aikaa - ja minä puolestani jännitin, että ei kai vaan blogi pian mene nurin, kun kävijämäärät yhtäkkiä kirjaimellisesti 20-kertaistuivat ;)

Ajattelin tässä kohtaa kiittää kaikkia jotka ovat ahkerasti puolustelleet minun ja perheeni valintoja ja kakkuja foorumeilla ja ties missä pitkin sosiaalista mediaa. Olemme ottaneet tämän hyvällä huumorilla ja hekotelleet sille miten valtavat mittasuhteet tämä pikku #watermelongate on saanut viime päivinä. Ehkä huumori ei olisi riittänyt niin pitkälle jos joukossa ei olisi ollut ihania kannustajia :) Tämä blogimaailma on siitä kummallista, että blogihan tarjoaa lukijalleen pilkahduksia ruoista joita minun eteeni tavalla tai toisella sattuu, mutta esim. ruokapäiväkirjana blogi ei suinkaan ole luotettava lähde. Monet meillä syötävistä ruoista eivät koskaan näe päivänvaloa blogin sivuilla, sillä Gurmee muuttuisi nopeasti Hannan Sörsseliblogiksi ;) Jos jotakuta kiinnostaa lukea, voin joskus toisessa kirjoituksessa avata omaa ruokafilosofiaani enemmänkin.

Blogin uutta, minulle tähtitieteellistä, kävijämääräennätystä juhlistin tänään lasten kanssa upouudella ja parannellulla versiolla, mistäs muusta kuin, vesimelonikakusta! Ohjeen voi käydä nappaamassa Herkkusuun puolelta :) Cashew-kerma toimi maun puolesta huomattavasti kookoskermavaahtoa paremmin ja valmiiksi paloiteltu kakku oli näppärä pistellä poskeen. Ja kuten jo marraskuussa mainitsin, näistä vesimelonikakuista löytyy huikean kauniita versioita Pinterestistä ja Googlaamalla jos haluaa omiin juhliin ideoita. Hauskaa on myös antaa lasten itse koristella omat palansa eri koristeilla, vähän niin kuin pizzan.

Nappaa vesimelonikakun astetta parempi ohje täältä!


Kooltaan minit, maultaan suuret naposteltavat

Kooltaan minit, maultaan suuret naposteltavat

Kahvi-valkosuklaa brownies

Kahvi-valkosuklaa brownies

0