Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Reilusti vihreät pinaattivohvelit

Reilusti vihreät pinaattivohvelit

Pinaattivohvelit eivät ole kuuluneet perusrepertuaariini, mutta kun lapset pyysivät eilen illalla pinaattilettuja, syntyi tämä maukas pinaattivohvelien ohje. Taikinaan upposi hieman jääkaapista löytynyttä valmiiksi keitettyä tattaria, joka antoi vohveleille kivaa purutuntumaa (kaikkien, paitsi vanhemman lapsen mielestä). Vihreä väri ei meidän lapsia tunnu kammottavan, vaikka välillä mietin, menikö jo överiksi. Ovat onneksi tottuneet äitinsä kokkailuihin, vaikka syövätkin päiväkodin pöperöitä pitkin viikkoa.

Pinaattivohvelit-3.jpg
manitoba-cream-bag-385x590-196x300.jpg

Vohvelitaikinassa käytin myös Ruoholahden Citymarketista löytämääni Ramlösa Kvarnin Manitoba Cream-jauhoa. Voit hyvin korvata manitobajauhon perus vehnäjauholla :) Manitoba Cream valmistetaan kevätvehnästä ja on hyvin proteiinipitoista. Se myös sitoo hyvin nestettä, minkä vuoksi sillä saa leivottua houkuttelevan ilmavaa leipää.

Niin jauhohifistelijä en ole, että olisin varta vasten tätä jauhoa metsästänyt, mutta nuo Ramlösa Kvarning jauhopussit olivat niin kauniita, että ne suorastaan huusivat päästä hyllyltä kotiin testattavaksi! Ei ole kaduttanut :) Ostan lisää jos löydän. Toisaalta tuen mielläni myös loviisalaisen Malmgårdin toimintaa, sillä heiltä saa myös erinomaisia jauhotuotteita ja on kiva tukea lähituotantoa.

Pinaattivohveleissa vilahtaa myös ensikertaa "NoEgg" tai kananmunankorvike. Tämä on itselleni ihkauusi tuote, jonka bongasin viime kauppareissulla mukaani. Monelle muulle tämä on varmaan jo tuttu tuote, mutta minä en ollut koskaan ennen tuotteeseen törmännyt. Tällä viikolla olen tuotetta testannut useammassakin ruoassa ja olen positiivisesti hämmästynyt, miten hyvin se toimii! Yhdestä paketista riittää 66 "kananmunaa" ja koska tuote on jauhetta, on sen hyllyikä loistava verrattuna kananmunaan. Olen myyty. Tulette näkemään viittauksia tuotteeseen jatkossakin, mutta jos korvikkeet eivät kiinnosta, voi tietenkin käyttää tavallisia kananmunia.

Pinaattivohvelit-2-768x1024.jpg

Reilusti vihreät pinaattivohvelit

Määrä: 6 kpl


Ainekset

 • 2 rkl NoEgg kananmunankorviketta

 • 3 dl mantelimaitoa

 • iso kourallinen (~10 kuutiota) pakastepinaattia

 • 1 rkl ravintohiivaa (ei pakollinen, antaa makua)

 • ½ tl suolaa

 • 1 rkl hamppuproteiinia (ei pakollinen, mutta erinomainen kasvisproteiinin lähde)

 • 3 dl valmiiksi keitettyä tattaria

 • 1 dl Manitoba Cream vehnäjauhoja

Valmistus

 1. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi kananmunankorvike/kananmuna (huom! jos käytät kananmunaa, mantelimaitoa luultavasti tarvitaan 60 ml vähemmän!), pakastepinaatti, ravintohiiva, suola sekä hamppuproteiini. Kaada kulhoon ja lisää sekaan tattari sekä vehnäjauhot.

 2. Paista vohvelit ja nauti esim. kaurakermavaahdon, passionhedelmän ja vadelmien kera. Tai testaa suolaisen täytteen kera!

 3. P.S. Voit nostaa vohvelit 50-asteiseen (kiertoilma)uuniin ritilälle siksi aikaa kun paistat loput, niin ne säilyvät lämpiminä tarjoiluun saakka, veltostumatta.

Pinaattivohvelit-4-768x1024.jpg

Sponssi-info

Tätä kirjoitusta ei ole sponsoroitu millään muotoa :)

Omenainen chia-puuro, vol 2

Omenainen chia-puuro, vol 2

DIY Tumma sokeri-hunajakuorinta

DIY Tumma sokeri-hunajakuorinta

0