GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Ihanat vegaaniset vohvelit

Ihanat vegaaniset vohvelit

En tiedä mikä siinä on, mutta minulle “luksusta aamulla” -käsitteestä tulee ekana mieleen amerikkalaiset pannukakut tai vohvelit. Vähän kermavaahtoa (tässä tapauksessa kauravispiä), tuoreita marjoja ja/tai hedelmiä.. Kuppi vahvaa kahvia (kenties tilkalla kauramaitoa) ja ahh… Oi, ja ehkä päivän sanomalehti! Ei kiirettä minnekään.. Pari auringonsädettä tähän suuntaan.. :) Jostain sellaisista asioista on hyvät aamut tehty.

Olen viime aikoina nauttinut, kun ilmat ovat lämmenneet sen verran, että aamupalankin voi jo nauttia parvekkeella. Uuden kotini parveke on aikalailla pohjoiseen, joten aurinko paistaa sinne parhaiten juuri aamulla. Alunperin vähän jännitin, että harmittaako parvekkeen ilmansuunta, mutta ei yhtään! Aamuaurinko lämmittää sen, mutta auringon suoran porotuksen siirtyessä aamun tunteina, on parvekkeella edelleen valoisaa, muttei tukalan kuumaa.

Rutiinien rikkomista ja arjen kohottamista

Arjen tavallisten asioiden muuttaminen hieman, on aika jännää hommaa. Niinkun juuri nämä aamupalatkin. Pelkästään se, että vaihtaa normaalin paikkansa keittiön pöydän ääressä parvekkeelle, mistä leviää laajemmat maisemat ja aurinkokin saattaa pilkahtaa, vaikuttaa oloon tosi paljon! Tai se, että sen perinteisen aamupuuron sijaan tekeekin vaikka smoothiekulhon. Tai että sen perus puuron tai smoothiekulhon vaikka vaan koristelee nätisti tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Nämä pienet jutut jotenkin “kohottaa” arkea, eikä kuitenkaan vaadi oikeastaan juuri mitään erityistä panostusta. Pieniä muutoksia vaan. Rikotaan vähän niitä rutiineja.

Nämä vegaaniset vohvelit ovat nekin yksinkertainen tapa tehdä arjesta (tai viikonlopuista) erityisempiä. Ne eivät mielestäni vaadi mitään erityisiä raaka-aineita ja valmistus on mallia “sekaisin-ja-paisto”, eli helppoa touhua!

vegaaniset kookosvohvelit.jpg

Ihanat vegaaniset vohvelit


Ainekset

  • 2,5 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl NoEgg kananmunankorviketta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 rkl kookossokeria/taatelisokeria/tavallista sokeria

  • ripaus suolaa

  • 1/4 - 1/2 tl kardemummaa

  • 1/2 - 1 tl vaniljajauhetta

  • 400 ml kookoskermaa tai -maitoa

  • 2 rkl vettä

  • 2 rkl kookosöljyä sulatettuna

Valmistus

  1. Sekoita vehnäjauhot, NoEgg, leivinjauhe, sokeri ja mausteet kulhossa.

  2. Lisää sekaan kookoskerma ja vesi ja sekoita.

  3. Lisää sekaan sula kookosöljy.

  4. Paista vohvelit vohveliraudalla ja nauti esim. kauravispin ja tuoreiden marjojen kera.


Kosmetologin nuhtelussa: miten suojaat ihon auringolta oikein

Kosmetologin nuhtelussa: miten suojaat ihon auringolta oikein

Helppo nakkimakkara-perunapaistos eli uunipyttis

Helppo nakkimakkara-perunapaistos eli uunipyttis