Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Raikas karpalo-puolukkasorbetti

Raikas karpalo-puolukkasorbetti

Mustikat, mansikat ja vadelmat ovat tuttuja makuja jäätelöiden ja sorbettien maailmassa, mutta minne ovat unohtuneet kauniin punaiset karpalot ja puolukat? Onko näitä raikkaita marjoja syrjitty niiden kirpeän maun vuoksi? Huomaan itse välttäneeni karpaloita ja puolukoita juuri tästä syystä, mutta viime vuosina olen innostunut niistä valtavasti, ei pelkästään maun, mutta myös erinomaisten ravinto-ominaisuuksien ansiosta.

Päätin valmistaa raikasta karpalo-puolukkasorbettia loppuvuoden juhlia silmällä pitäen ja ohje onnistui yli odotusten. Voit tarjoilla raikasta marjasorbettia sellaisenaan jälkiruokana tai pienen annoksen vahvan makuisten alku- ja pääruokien välissä jolloin se toimii suun raikastajana.

Olen käyttänyt sorbetin valmistuksessa perinteistä valkoista sokeria vaikka yleensä saarnaankin sitä vastaan. Sorbetin koostumuksesta tulee mielestäni paras tavallisen sokerin avulla. Voit kuitenkin makeuttaa sorbetin esimerkiksi hunajalla. Sulata hunaja kuumaan veteen ja noudata sitten alla olevaa ohjetta. Huomaa, että hunaja on tavallista sokeria makeampaa joten sitä tarvitaan vähemmän.

Tällä ohjeella sorbetista tulee jälkiruokamaisen makea. Jos valmistat sorbettia ruokien väliin suuta raikastamaan, vähempi sokeri voi riittää – neuvon ohjeessa missä kohtaa ja miten voit säädellä makeutta.

Raikas karpalo-puolukkasorbetti

Ainekset

 • 300 g sokeria

 • 4 dl kylmää vettä

 • 3 dl Novelle kivennäisvettä

 • 2,5 dl karpaloita

 • 2,5 dl puolukoita

 • 2 luomu limetin kuori ja mehu

 • 1 pienen luomu sitruunan kuori ja mehu

 • ripaus vaniljajauhetta

Valmistus

 1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Anna seoksen poreilla minuutin verran ja lisää sekaan kivennäisvesi. Nosta kattila sitten kylmään jäähtymään ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

 2. Kaada marjat, limetin mehu ja kuori, sitruunan mehu ja kuori sekä vaniljajauhe tehosekoittimeen ja käynnistä kone. Lisää sokerilientä sekaan norona ja työstä massaa lopuksi täydellä teholla niin, että marjat ja sitrusten kuoret pilkkoutuvat täysin sekaan. Voit tässä kohtaa maistella seosta välillä ja lisätä sokeriliuosta hiljalleen jotta sorbetista tulee sopivan makea omaan makuusi.

 3. Kaada massa jäätelökoneeseen. Kun jäätelö on valmista, kaada se säilytysastiaan ja koristele pinta marjoilla jos haluat. Pakasta vähintään kaksi tuntia.

Ilman jäätelökonetta:

 1. Vaihtoehtoisesti, jos et omista jäätelökonetta, voit kaataa massan tehosekoittimesta muovikippoon joka mahtuu pakkaseen. Nosta kippo pakkasesta noin 30 min välein ja vatkaa seosta sähkövatkaimella kuohkeaksi ja laita takaisin pakkaseen. Toista tätä puolen tunnin välein kunnes koostumus on sopivan sorbettimainen.

 2. Anna sorbetin lopuksi pakastua vähintään kaksi tuntia.

Vadelmaiset köyhät ritarit - terveellisemmin

Vadelmaiset köyhät ritarit - terveellisemmin

Piparkakkusmoothie

Piparkakkusmoothie

0