GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Piparkakkusmoothie

Piparkakkusmoothie

Kaupallinen yhteistyö Novellen kanssa.

Lumesta ei vielä ole tietoakaan, mutta huomaan ensimmäistä kertaa vuosiin olevani jo aivan joulutohinoissa, ennen kuin edes ollaan ehditty joulukuulle. Ehkä tänä vuonna omaan innostukseeni on vaikuttanut kaksi innokasta pientä lasta joiden kanssa on ollut hauskaa leipoa joulupipareita ja askarrella koristeita.

Olen aina ollut heikkona perinteiseen, raakaan piparkakkutaikinaan, eikä tämä vuosi ole mikään poikkeus. Jotta taikinaa riittäisi leipomiseenkin ja kenties omaa terveyttänikin ajatellen, päätin kehitellä piparkakkusmoothien loiventamaan pahimmat piparkakkutaikinan himot ja virittämään tunnelman lempeästi kohti joulua. Piparkakkusmoothie on myös loistava vaihtoehto niille, jotka eivät perinteisiä piparkakkuja voi tai halua napostella.

Smoothie on herkku sellaisenaan, mutta siitä saa extraihanan lisäämällä päälle hieman kerma- tai kasviskermavaahtoa. Oma suosikkini on maidoton kookoskermavaahto joka syntyy helposti, kunhan muistaa nostaa kookosmaitopurkit yöksi jääkaappiin.

Piparkakkusmoothie

Määrä: 2:lle


Ainekset

  • 2,5 dl mantelimaitoa

  • 0,5 tl piparkakkumaustetta

  • 5 mehukasta taatelia, kivet poistettuna

  • 2 kuivattua viikunaa

  • 2 rkl kookossosetta (myydään ainakin luontaistuotekaupoissa)

  • Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi

Kookoskermavaahto

  • 2 purkkia täysrasvaista kookosmaitoa (laita edeltäväksi yöksi jääkaappiin)

  • 1,5 rkl hunajaa

  • 1/2 tl vaniljajauhetta

Valmistus

Nosta kookoskermapurkit jääkaapista ja käännä ne ylösalaisin. Avaa purkit ja kaada neste ulos varovasti. Kaavi lusikalla paksu kookosmassa kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos notkistuu ja muuttuu kermavaahtomaiseksi. Mausta hunajalla ja vaniljajauheella. Jos seos vetistyy tai notkistuu liikaa, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Kokoaminen

Jaa smoothie kahteen lasiin ja lusikoi päälle kookoskermavaahtoa. Ripottele pinnalle halutessasi hieman kanelia ja nauti!

Raikas karpalo-puolukkasorbetti

Raikas karpalo-puolukkasorbetti

Ruokaisa talvisalaatti ja sinappi-taatelikastike

Ruokaisa talvisalaatti ja sinappi-taatelikastike