GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Vadelmaiset köyhät ritarit - terveellisemmin

Vadelmaiset köyhät ritarit - terveellisemmin

Olen ollut innosta kippuralla uuden Jamie Oliverin Arjen superruokaa - terveellisen ja hyvän elämän ruokaohjeet -kirjan kanssa. Kirjan ja toki kirjailijankin ruokafilosofia kolahtaa tasan omani kanssa ja tämä uusi kirja pursuaa parhaiten koskaan omaan makuuni osuvia ohjeita tämän herran kynästä. Kirjan alussa mainitaan jokaisen ohjeen kirjan kansien välissä olevan hyvä valinta. Onko parempaa lupausta? :) Kirjasta löytyy siis ravinteikkaita, yksinkertaisia ja maukkaita ruokia joiden avulla saa omaa ruokavaliota parempaan kuosiin hyvällä fiiliksellä ja olo paranee kohisten. Tykkään ajatuksesta :) Kirja on myös kivan kokoinen ja kaunis joten aika kiva paketti vaikka pukin konttiinkin. Jokaisen ohjeen kylkeen on liitetty parin rivin saate joka avaa lukijan näkemystä terveellisestä ruokavaliosta ja siitä miksi ohje on kirjassa. Tykkään. Resepteihin löytyy myös numeroita niitä kaipaavalle, eli niissä on eritelty rasvat, hiilarit jne. Itse en viitsi näitä enää nykyään pahemmin vahtia, mutta jos numerot on oma juttu, niin tästä kirjasta niitäkin löytyy.

Olen kokkaillut kirjasta jo usemmankin ohjeen, mutta tämä köyhien ritareiden ohje on mielestäni ihan mieletön! Helppo valmistaa ja hy-vää! Ritarit tehdään täysjyväleipään pullan sijasta ja se valkoinen juttu siinä päällä on kreikkalaista jogurttia eikä kermavaahtoa. Sopii siis hyvin mihin tahansa aamuun eikä vain spesiaali herkutteluaamuihin :)

Vadelmaiset köyhät ritarit - terveellisemmin

2 annosta


Ainekset

  • 2 isoa kananmunaa

  • 1 pieni kypsä banaani

  • jauhettua muskottipähkinää

  • jauhettua kanelia

  • 2 paksua viipaletta täysjyvä-siemenleipää

  • 150 g vadelmia

  • oliiviöljyä (tai esim. macadamiaöljyä joka on neutraalimman makuinen ja kestää hyvin kuumennusta)

  • 20 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

  • 2 kukkuraista rkl kreikkalaista jogurttia (alkuperäisessä ohjeessa oli rasvatonta luonnonjogurttia, mutta itse en rasvattomiin maitotuotteisiin koske)

  • manukahunajaa (joka on aika kallista, mutta superterveellistä. Olen kitupiikki ja säästin manukat "lääkehunajaksi" ja käytin tavallista juoksevaa hunajaa)

  1. Sekoita tehosekoittimessa kananmunat, kuorittu banaani sekä ripaus muskottipähkinää ja kanelia pehmeän tasaiseksi. Kaada seos sitten laakeaan kulhoon (käytin isoa lautasta, ihan näppärää!).

  2. Leikkaa leivästä kaksi 2,5-senttistä viipaletta ja viillä veitsellä aukko kummankin leipäviipaleen pitkälle sivulle. Heiluttele veitsellä leipäviipaleeseen tasku. Työnnä vadelmat leivän sisään sormin - yritä saada mahtumaan mahdollisimman monta vadelmaa, mutta varo repimästä leipäpalaa rikki. Kasta viipale sitten munaseokseen ja painele leipää varovasti niin, että se imee itseensä kunnolla munaseosta.

  3. Nosta suuri tarttumattomaksi käsitelty paistinpannu liedelle, lisää teelusikallinen öljyä ja hiero se pannuun talouspaperilla. Kuumenna levy korkeintaan keskikuumaksi.

  4. Kaada puolet yli jääneestä munaseoksesta pannun yhdelle laidalle ja nosta sitten kostutettu leipäviipale sen päälle. Näin saat leipään mahtavan lettumaisen pintakerroksen. Toista sama toisen leipäviipaleen kohdalla toisella pannun reunalla. Paista 3-4- minuutin ajan tai kunnes leipä on kauniin kullanruskeaa. Käännä viipaleet sitten ripeästi ympäri ja paista toiselta puolelta yhtä pitkään.

  5. Murskaa pistaasit huhmareessa leivän paistuessa - voit halutessasi paahtaa pähkinät ensin (ei minusta tarpeellista).Nosta leipä tarjolle jogurttinokareiden kera. Ripottele pinnalle pähkinämurskaa ja lisäripaus kanelia. Valuta päälle vielä hitunen hunajaa.

  6. NAUTI!!!


Sponssi-info

Kirja on saatu arvostelukappaleena, mutta siitä ei ole mitään velvoitetta kirjoittaa, eikä mielipiteisiini ole millään muotoa yritetty vaikuttaa. Kaikki artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat omiani ja seison 100 % niiden takana :)

Omena-karamellikakku

Omena-karamellikakku

Raikas karpalo-puolukkasorbetti

Raikas karpalo-puolukkasorbetti