Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Nopea vegaani-lounas

Nopea vegaani-lounas

En ole aiemmin testannut vegaaninakkeja. En ole ylipäätään koskaan välittänyt nakeista tai makkaroista erityisen paljon. Nyt olen pariin kertaan kokeillut erilaisia muka-makkaroita ja saanut ihan kivojakin ruokia syntymään. En edelleenkään ole lihankaltaisten tuotteiden kannalla, mutta silloin tällöin niitä voi olla hauska käyttä ruoanlaitossa. Esimerkiksi grilliin laittaisin mieluummin jotain oikeita kasvisjuttuja sen sijaan, että yrittäisin tehdä liharuokien korvikkeita. Korvike on aina korvike.

Tässä annoksessa seitanmakkara ei mielestäni ole minkään korvikkeena, vaan osana vähän erilaista "pyttipannua". Palsternakka on ihan mielettömän hyvää tällaisissa paistoksissa tai ihan raakana, osana salaattia. Kukkakaalista teen usein kukkakaaliriisiä joten tämä annos oli jotenkin luontaista jatkumoa aiemmille kokeiluille.

Lopputulos on raikas ja kaunis. Raaka-aineita voi hyvin varioida kauden kasvisten mukaan. Seitanmakkarankin voi hyvin korvata esim. pavuilla tai kikherneillä. Vaihtoehtoja on rajattomasti!

IMG_5799.jpg

Nopea vegaani-lounas

2:lle


Ainekset

  • 1 pkt seitanmakkaraa (esim. Wheatyn La Rossa)

  • 2 portobellosientä

  • ½ kukkakaali

  • 2 palsternakkaa

  • suolaa, mustapippuria, yrttejä (esim. provencale-sekoitus, timjami tai tuoreet yrtit)

  • 1 avokado

  • 2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä

Valmistus

  1. Kuori palsternakat. Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Putsaa ja paloittele portobellot. Työstä kukkakaali ja palsternakka esim. monitoimikoneella silpuksi.

  2. Paista seitanmakkara pannulla ja lisää lopuksi sekaan kasvikset ja kuullota. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

  3. Annostele lautasille ja lisää mukaan siivutettu avokado. Koristele hampunsiemenillä.

Töhnämunajäätelöt

Töhnämunajäätelöt

Tortillat - parasta ruokaa isolle seurueelle

Tortillat - parasta ruokaa isolle seurueelle

0