Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Makeanhimo

Makeanhimo

Yritän taistella makeanhimoani vastaan uusin asein. Sen sijaan, että yrittäisin lopettaa kaiken makean syömisen kokonaan, teen asiat hieman eri lailla tällä kertaa.

Ensinnäkin, syön nyt enemmän luontaisesti makeita ruokia, kuten hedelmiä ja juureksia. Käytän lisäksi hunajaa, agave- tai vaahterasiirappia makeutukseen tarvittaessa.Lisäksi olen huomannut vaihtavani ison osan päivittäisistä kahviannoksistani vihreään ja yrttiteehen.

Tämä vaihdos tuntuu auttavan, erityisesti iltaisin jolloin napostelukauteni yleensä alkaa. Rentouttavan yrttiteen, jossa on mahdollisesti hedelmiä ja/tai marjoja makua tuomassa, juominen vaikuttaa riittävän minulle illalla. Teetä siemaillessa makeanhimo ja napostelun tarve katoaa yleensä kokonaan tai lähes kokonaan. Olenkin hankkinut kotiin hyvän valikoiman erilaisia laadukkaita teevaihtoehtoja joista valita. Pelkän Earl Greyn juominen kun alkaisi kovin pian kyllästyttämään, enkä erityisesti välitä mustasta teestä niin paljon..

Vanhoista tavoista on vaikeaa päästä eroon

Naposteleminen ja herkuttelu iltaisin on paha tapa josta on jotenkin vaikea päästä eroon. Työstän tätä tapaa tällä hetkellä niin, että teen käytökseeni pieniä muutoksia. En yritä tehdä täyskäännöstä, vaan pienin positiivisin muutoksin kääntää tavan hyväksi. Viime päivinä olen huomannut himoitsevani tuoretta porkkanaa herkkujen sijaan – tämä on reilun kokoinen edistysaskel.

Syön muutaman palan tummaa / raakasuklaata aina silloin tällöin, joskus ystävien kanssa kahvitellessa kahvileipääkin. Näinä kertoina olen päättänyt olla potematta asiasta huonoa omaatuntoa. Teen koko ajan pientä edistystä, asken kerrallaan. Nyt ei tarvitse tehdä kerralla kaikkea oikein! Näin toivon myös löytäväni pysyvästi terveelliset elämäntavat ja muutta oman ajattelumallini sekä tunteeni syömistä ja ruokaa kohtaan. Samaa pätee toki liikuntaan.

Miten pääsen eroon makeanhimosta, lopullisesti?

Miten opin rakastamaan terveellistä ruokaa kaikkien sokeriherkkujen sijaan? Olen ollut sokerihiiri koko elämäni..

Tässä projektissa olen ottanut apuun myös terveellisemmät vaihtoehdot herkutteluun, niihin hetkiin kun pahin himo iskee. Tällä viikolla olen tehnyt lucumatoffeeta jota kutsun supertoffeeksi. Supertoffee on ihanaa herkkua eikä ollenkaan niin paha kuin tavallinen toffee tai karkit. Sitä on helppo valmistaa ja vain pari palaa riittää karkkipussillisen sijaan! Normaalisti jos aloitan karkkipussin, en voi lopettaa ennen kuin se on kokonaan syöty.

Ravintola Tori, Helsinki

Ravintola Tori, Helsinki

Supertoffee

Supertoffee

0