Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kanaa ja spelttiä

Kanaa ja spelttiä

"Kanaa ja spelttiä" on ehkä vähän mielikuvitukseton kuvaus tälle ruualle, mutta menköön. Kyseessä on siis yksi helpoimmista tietämistäni pääruuista.

Kanaa ja spelttiä

4:lle


Ainekset

 • 4 kanan rintafilettä

 • 4 rkl aurajuustoa tai vuohenjuustoapaketti

 • parmankinkkua tai pekonia (parmankinkusta tulee ihanan rapea kuori!)

 • salviaa

 • mustapippuria

 • timjamia

 • Kesällä kannattaa korvata kuivatut yrtit tuoreilla!

Valmistus

 1. Leikkaa fileiden kylkeen viilto ja laita ruokalusikallinen valitsemaasi juustoa väliin.

 2. Kääri täytetyt fileet tiukaksi nyytiksi parmankinkulla tai pekonilla. Sulje tarvittaessa cocktailtikulla. Ripottele päälle salviaa ja timjamia (voit halutessasi vaihtaa timjamin rosmariiniin), ja rouhi vielä mustapippuria päälle. 

 3. Paista 250 asteessa kypsäksi. Pekonista/parmankinkusta paistuu kanalle rapea kuori ja sisuksesta jää ihanan mehukas.

 4. Speltti: Speltti (kokonaisia jyviä) kannattaa huuhdella ennen keittämistä. Sitten vaan suolaveteen ja keittymään kunnes on kypsää. Sopivan annostelun löydät pakkauksen kyljestä, itse kaadan summamutikssa kattilaan ja lisään tarvittaessa vettä. Varmaan kaikkien keittolakien vastaista, mutta ihan hyvää siitä tulee. Kuvassa oleva vihreä speltin päällä on kuivattua, murskattua nokkosta. Nokkonen ei juuri makua muuta, mutta näyttää kivalta annoksessa :)


Matala GI

Annoksesta saa loistavan matalan GI:n aterian kun korvaat speltin (eikä sekään ole suinkaan pahimmasta päästä!) esim. salaatilla tai paistetuilla kasviksilla.

Kastikevaihtoehtoja

En itse juuri kastikkeita valmista, mutta tämän kanssa varmasti sopisi esim salvia-voikastike, valkoviinipohjainen kastike... balsamico toimii myös ihan loistavasti. Kanasta jää sen verran mehukas, ettei tosiaan välttämättä kastiketta kaipaa.

Raikas ananasmehu

Raikas ananasmehu

Pannukakku

Pannukakku

0