GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Hunajaiset tyrnikonvehdit kahdella tapaa

Hunajaiset tyrnikonvehdit kahdella tapaa

Kaupallinen yhteistyö Hunaja-Aitta.fi kanssa

Nämä pienet suussasulavat suklaakonvehdit ovat kuin miniatyyrileivoksia! Tummat konvehdit hurmaavat täyteläisellä, lähes toffeisella maullaan ja koostumuksellaan. Muutama suolahippunen konvehdin päällä täydentää makuelämyksen! Vaaleat konvehdit puolestaan ovat raikkaammin tyrnin maun esiin tuovia. Niissäkin on ihana, pehmeä sisus jossa päätähtinä toimivat manteli ja tyrnihunaja.

Voit valmistaa näitä satsin jääkaappiin tai pakkaseen valmiiksi niitä hetkiä varten, kun makeanhimo yllättää! Näissä on niin paljon makua ja syötävää, että voit hyvällä omatunnolla napsaista pari silloin kun mieli tekee.

Tyrni & Hunaja

Tyrni on huikean makuinen ja värinen marja johon olen ihastunut vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. Ilahduinkin saamastani reseptihaasteesta, kun posti toimitti kotiini Hunaja-Aitan mielenkiintoisia erikoishunajia. Erityisesti silmääni osui tyrnihunaja. Tämä tyrnihunaja ei ole kerätty nimenomaan tyrnikasveista valmistetusta hunajasta, vaan se on suomalaista premium-hunajaa maustettuna tyrnijauheella. Suomalaisella tyrnillä maustettu hunaja on oikea terveyspommi. Tyrni sisältää C-vitamiinin lisäksi runsaasti myös E-vitamiinia, ravintokuitua sekä elimistölle hyödyllisiä rasvahappoja. Tämä hunaja on herkullista mm. aamupuuron päällä, smoothiekulhoissa sekä vaikkapa skonssien päällä.

molemmat-tyrnisuklaat.jpg

Vastuullista hunajantuotantoa Suomen luonnossa

Vaikka Hunaja-Aitta on ollut itselleni uusi tuttavuus, on firmalla historiaa jo yli 10 vuotta! Hunaja tulee Salon puhtaista metsistä ja minuun kolahti firman arvot joissa huolehditaan niin hunajan laadusta, puhtaudesta kuin luonnonmukaisuudesta ja vastuullisesta mehiläistarhauksesta. Meille on varmaan kaikille nykyään selvää, miten tärkeää on huolehtia mehiläiskannoista ja siitä, että mehiläistarhauksessakin näistä otuksista pidetään hyvää huolta.

Hunaja-Aitan tuotteissa ilahdutti niiden erityinen, massasta erottuva valikoima. Makuhunajissa maistuvat kotimaiset marjat ja lajihunaja tattari on ollut aivan ihana makukokemus. Lajihunaja on siis kerätty nimenomaan tattarikasvista kerätystä medestä. Tattarihunajalla on parantavia ominaisuuksia ja se on maultaan tosiaan aika erityinen. Myös sen väri on selvästi tummempi kuin tavallisessa hunajassa. Se on täynnä antioksidantteja, vitamiineja sekä mineraaleja, jotka ovat erinomaisia terveyden kannalta. Tattari kuuluu omiin perustarpeisiin ruoanlaitossa, eikä vähiten sen terveellisyyden vuoksi, joten ei liene ihmekään että tämä kolahti :)

Pähkinäiset tyrni-hunajakonvehdit

n. 15 konvehtia


Ainekset

Täyte

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata (väh 70%)

  • 1 tl kookosöljyä

  • merisuolahiutaleita koristeluun

Valmistus

  1. Kaada cashewpähkinät blenderiin ja aja seosta täydellä teholla kunnes siitä tulee pähkinävoita. Jos käytössäsi ei ole tehokasta blenderiä, voit käyttää 200g valmista cashewvoita (löytyy ainakin luontaistuotekaupoista).

  2. Lisää sekaan tyrnihunaja, vanilja ja voi pieninä paloina. Sekoita matalalla teholla, kunnes massa on tasaista.

  3. Muotoile massasta pieniä konvehtipalloja ja nosta ne pakkaseen jähmettymään. Jos käytät valmista cashewvoita, massa voi olla melko juoksevaa tässä kohtaa, jolloin voit nostaa sen ensin hetkeksi kylmään jähmettymään ja muotoilla pallot sitten.

  4. Kun pallot ovat kovettuneet pakkasessa, valmista suklaakuorrutus.

  5. Sulata tumma suklaa ja kookosöljy kuumavesihauteessa. Dippaa pähkinätäytepallo yksi kerrallaan suklaaseen ja nosta lautaselle tai ritilälle. Ripottele pinnalle muutama suolahippu.

Hunajaiset tyrnikonvehdit

Määrä: 15 kpl


Ainekset

Täyte

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata

  • 1 tl kookosöljyä

Koristeluun

  • mehiläisen siitepölyä

  • kuivattuja tyrnimarjoja tai esim. pieneksi murskattua pistaasipähkinää

Valmistus

  1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy kuumavesihauteessa.

  2. Mittaa kulhoon mantelijauho, vaniljajauhe ja hunaja. Lisää sekaan kaakaovoi-kookosöljyseos ja sekoita. Mausta seos hippusella suolaa.

  3. Painele massa suklaamuotteihin tai pyörittele siitä palloja ja laita pakkaseen kovettumaan.

  4. Kun massa on jähmettynyt, valmista kuorrutus.

  5. Sulata valkosuklaa ja kookosöljy kuumavesihauteessa. Nosta täytepalat pakkasesta ja kierittele ne suklaassa ja nosta leivinpaperin päälle, esim leikkuulaudalle. Ripottele pinnalle mehiläisen siitepölyä ja esim. kuivattuja tyrnimarjoja tai pieneksi muruksi murskattua pistaasipähkinää.

  6. Nosta palat jääkaappiin jähmettymään.

vaaleat-tyrnisuklaat2.jpg

Aloittelijana ampumassa

Aloittelijana ampumassa

Bataattiskonssit

Bataattiskonssit