GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Minttusuklaiset Kummitus-Kuppikakut

Minttusuklaiset Kummitus-Kuppikakut

Kaupallinen yhteistyö Dr Oetkerin kanssa. Artikkeli sisältää linkkejä Dr Oetkerin sivuille, mainittuihin tuotteisiin, mutta linkit eivät ole affiliate-linkkejä.

Sain pitkästä aikaa inspiraation tehdä kuppikakkuja. Jostain syystä nämä helpot herkkupalat eivät kovinkaan usein kuulu leipomuslistalleni. Tänään kuitenkin päätin viihdyttää itseäni ja lapsia hauskoilla Halloween-aiheisilla kuppikakuilla. Kuppikakkujen valmistaminen oli hauskaa! Tutkiskelimme alkuun mitä kaikkea keittiön kaapeista mahtaakaan löytyä ja sitten ideoimme hieman. Aineslista voi näyttää ensisilmäyksellä aika pitkältä, mutta näiden kuppikakkujen valmistus on ihanan helppoa!

Nämä kuppikakut eivät varmastikaan sovi niin hyvin ovelta jaeltaviksi, mutta jos innostut järjestämään Halloweenin aikaan illanistujaiset itsellesi ja ystävillesi tai lastenkekkerit, niin silloin nämä kuppikakut istuvat pöytään varmasti kuin nenä päähän.

Lisäsin muffinsitaikinaan hieman minttuaromia. Muffinsit maistuvat herkulliselta ilmankin, mutta minttu raikastaa ja tuo minusta kivasti esiin suklaan omaakin makua. Kuorrutuksenhan voisi värjätä myös vihreäksi, jolloin värimaailmakin loisi ehkä voimakkaamman mielleyhtymän mintun makuun.

Halloween kummitus kuppikakut

Halloweeniin Sopivat Minttusuklaiset Kummitus-Kuppikakut

n. 12 kpl


Ainekset

Suklaamuffinsit

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 75 g tummaa kaakaojauhetta

  • 2,5 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 1/4 tl suolaa

  • 0,5 tl vaniljajauhetta tai vanilja-aromia (luomu)

  • 250 g sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl kermaa

  • 2 dl täysmaitoa

  • 55 g normaalisuolaista voita

  • 0,5 dl macadamiaöljyä (tai muuta neutraalin makuista ruokaöljyä)

  • 2 tl pikakahvijauhetta

  • 1 pss valkosuklaamuruja

Kuorrutus

Kummitukset

Valmistus

  1. Valmista muffinsit. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinsipellin koloihin, noin 12 kpl.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

  3. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljajauhe kulhossa. Siivilöi jauhoseos isoon kulhoon. Lisää sokeri.

  4. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, kerma, maito ja lisää sekaan pikakahvijauhe.

  5. Sekoita kuiva-aineet nesteen kanssa. Älä vatkaa. Taikinasta tulee paksua.

  6. Lisää lopuksi sekaan suklaamurut ja sekoita.

  7. Jaa seos muffinsivuokiin. Paista 3 min 225 asteessa ja laske sitten lämpötila 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä 17 minuuttia. Voit tarkistaa muffinsien kypsyyden hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinsit ovat kypsiä.

  8. Nosta muffinsit jäähtymään. Anna niiden jäähtyä ennen kuin poistat ne muffinsipellin vuoista.

  9. Valmista kuorrutus. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi.

  10. Lisää maito ja karamellivärit sekaan keskinopeudella sekoittaen. Kun maito on sekoittunut joukkoon täysin, nosta teho täydelle teholle ja jatka vatkaamista, vähintään 5 min. Mitä pidempään vatkaat, sitä kuohkeampaa kuorrutteesta tulee.

  11. Pursota kuorrute muffinsien päälle ja ripottele pinnalle mustia nonparelleja.

  12. Valmista kummitukset. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi. Leikkaa siitä ympyrän muotoisia paloja ja taita ne kummituksen muotoisiksi. Anna kummitusten kuivua esim. lautasella.

  13. Voit tehdä silmiä yli jääneestä sokerimassasta silmät kummituksille. Ota osa massasta ja värjää se aktiivihiilellä mustaksi. Voit leikata pyöreitä “silmänvalkuaisia” esim. isolla pillillä (“silmä” irtoaa kun puhallat kevyesti toisesta päästä). Leikkaa mustat silmän osat pienemmällä pillillä ja kiinnitä ne veden avulla valkoisiin osiin. HUOM! Dr Oetkeriltä löytyy myös hienoja valmiita sokerisia silmiä joilla saa vielä paljon vinkeämpiä ilmeitä kummituksille ja helpommin.

  14. Kiinnitä silmät kummituksiin veden avulla ja anna kuivia.

  15. Nosta kummitukset kuppikakkujen päälle ennen tarjoilua.

Halloween kummitus kuppikakut

Sponssi-info

Tämä artikkeli on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa. Reseptiä suunnitellessa huomasin, että moni aineksista Dr. Oetkerin tuotteita ja niinpä otin yhteyttä heihin, kysyen kiinnostaisiko yhteistyö. Reseptin raaka-aineisiin ei siis ole väen vängällä ahdettu mahdollisimman paljon Dr. Oetkerin tuotteita, vaan jokainen niistä nousi listalle aivan luontaisesti :) Minusta on ihanaa, miten nykyään löytyy valtavasti erilaisia välineitä ja raaka-aineita leivonnaisten luovaan koristeluun. Leivonnaisia koristellessa myös lasten luovuus on helppo päästää valloilleen ja touhu on erityisen hauskaa yhdessä.


Kurpitsa Swirl Brownie

Kurpitsa Swirl Brownie

Kurpitsat ja niiden siemenet

Kurpitsat ja niiden siemenet