Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Helpointa kasvis(pika)ruokaa ja airfryer-arvonta

Helpointa kasvis(pika)ruokaa ja airfryer-arvonta

Olen viime viikkoina valmistanut toinen toistaan helpompia kasvisruokia päivälliseksi. Töissä jatkuva kiire, loppuvuoden juhlarypäs, jouluvalmistelut... Aika ei tunnu riittävän muuhun. Olen myös ollut pienessä huumassa uuden kodinkoneemme - Philips airfryerin - kanssa. Pohdin laitteen saapuessa olisiko siitä muuhun kuin terveellisempien ranskalaisten valmistukseen, mutta airfryer on osoittautunut korvaamattomaksi!

Olen monena iltana yksinkertaisesti pilkkonut kauden kasviksia tikuiksi tai pienehköiksi paloiksi. Kasviksiin voi hieroa n. 1 tl öljyä ja maustaa, mutta usein huomaan myös ohittavani öljyn ja olen vain maustanut kasvikset. Laitan laitteen lämpenemään samalla kun aloitan kasvisten pilkkomisen ja ennen kuin saan pilkkomista edes lopetettua, korvan juuressa kilahtaa ja laite on jo lämmennyt 200°:seen!

Testattavanani on ollut XL-kokoinen laite, mikä on mielestäni hyvän kokoinen neljän hengen perheelle. Pienempään talouteen riittäisi hyvin normaalikokoinen. Olen friteerannut juureksia yleensä n. 5 minuttia ennen kuin olen lisännyt sekaan nopeammin kypsyvät ainekset, kuten pilkotun tofun.

Parin ensimmäisen kokeilun jälkeen saa jo hyvän tuntuman siitä missä järjestyksessä kasviksia ja muita aineksia kannattaa laitteeseen latoa. Käytännössä olen saanut valmistettua n. vartissa (!!!) maukkaita kasvispäivällisiä. Aivan voittamaton juttu pitkän työpäivän jälkeen! Lapset rakastavat itsetehtyjä kasvisranskalaisia. Koko satsin valmistukseen kuluu 1 tl öljyä ja koko perhe syö kauden kasviksia innolla. 

Ainoa pikku moka, joka minulla on airfryerin kanssa käynyt sattui lohen kanssa. Olen friteerannut laitteella lähes yksinomaan kasviksia. Eräänä iltana friteerasimme laitteella lohta, eikä mieleen tullut nostaa lohta esim. folion tai leivinpaperin päälle, sillä kasvikset eivät friteeratessa ole käryttäneet. Lohi kuitenkin oli sen verran rasvainen friteerattava, että siitä tihkui rasvaa laitteen pohjalle ja pian alakerrassa raikuihin palohälytin :) Rasva valui laitteen pohjalle ja kärytti melko voimakkaasti. Koska airfryeri ei tuolloin ollut lähellä liesituuletinta, seurauksena oli pieni kärypilvi josta palohälytin tosiaan riemastui. Kala siis jatkossa aina folion tai leivinpaperin päällä fryeriin niin samaa ongelmaa ei synny ;)

Kuten tekstistä saattaa huomata, olen ollut airfryeriin supertyytyväinen ja se todellakin jää keittiömme vakiovarusteeksi. Ilokseni voin ilmoittaa, että Philips on antanut arvottavakseni toisen airfryerin lukijoideni kesken! Voittaja saa valita airfryerin mallin ja värin ja laite toimitetaan postitse :) Löydät eri mallit väreineen täältä. Osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun, sunnuntaihin klo 18 saakka, jonka jälkeen suoritan arvonnan ja ilmoitan voittajan. Näin saatamme vielä saada laitteen uudelle omistajalleen jouluksi! Osallistua voi kommentoimalla tähän kirjoitukseen. Onnea matkaan!EDIT 18.12.2016Arvonnan voitti Reija Putaala :) Onnea Reijalle ja kiitos kaikille osallistuneille! :) 

Tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä Philipsin kanssa. Olen saanut Philips Airfryer XL:n testattavakseni, sekä vapaavalintaisen airfryerin lukijoilleni arvottavaksi. Philips ei ole millään muotoa ole vaikuttanut kirjoitukseni sisältöön tai siihen, miten laitetta arvioin.  Kaikki kirjoituksessa esitetyt mielipiteet ovat omiani ja seison joka sanan takana :)
Punaherukka-valkosuklaakakku marenkihunnulla

Punaherukka-valkosuklaakakku marenkihunnulla

Taateli-valkosuklaiset joulutortut leivoksina

Taateli-valkosuklaiset joulutortut leivoksina

0