Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Halstrattua nieriää

Halstrattua nieriää

Viime lauantain dinneri oli siis halstrattua nieriää ja vähän kaikkea muuta herkkua. Teimme nieriän lisukkeeksi parsakaalimoussea (ohjeen voi bongata vaikka edellisestä postauksesta), grillattua paprikaa, tuoreita kirsikkatomaatteja ja sitruunalla maustettua quinoaa.

Tämä ateria oli kokonaisuudessaan ihan täydellisen helppo valmistaa.. Vai johtuiko se siitä, että jätin halstrauksen grillimestarille? ;)

Sitruunalla maustettua quinoa syntyy helposti puristamalla keitinveteen yhden sitruunan mehu.Nieriän ohje puolestaan tulee tässä:

Halstrattua nieriää

(noin 3-4:lle, riippuu miten kova nälkä)


Ainekset

  • 1 nieriä kokonaisena

  • reilusti merisuolaa

  • reilusti rosépippuria

  • reilusti voita

Valmistus

  1. Sekoita reilusti voita, rosépippuria ja merisuolaa keskenään. Käytin itse tähän yhteen nieriään vähintään 50 g voita, ellen lähemmäs 100 g. Noin 3/4 maustepussillista rosépippuria ja reippaasti merisuolaa. Sekoitin voiseoksen tasaiseksi ja levittelin nieriän vatsassa olevasta viillosta kalan väliin ja painelin kalan mahdollisimman tiiviisti takaisin kiinni.

  2. Halstrauksessa tärkeä kikka on kuulemma kääntää kala aina selän kautta niin, ettei voiseos pääse valumaan ulos. Toinen kikka on yrittää säilyttää kalan nahka ehjänä niin pitkään kuin mahdollista, näin se säilyy mehevänä tarjoiluun saakka.

  3. Maustevoi tekee kalasta uskomattoman maukasta ja pehmeää.

  4. Grillaus meillä hoidetaan minun vaarin rakentamalla pihagrillillä, mikä on toiminut erinomaisesti vuodesta toiseen. Yksinkertainen voi olla myös äärimmäisen toimivaa.

Pihagrilli

Pihagrilli

Kala valmiina grilliin

Kala valmiina grilliin

Ja ulos grillistä..

Ja ulos grillistä..

Vuohenjuusto-parmankinkkurullat

Vuohenjuusto-parmankinkkurullat

Lampaan niskaa punaviinikastikkeessa

Lampaan niskaa punaviinikastikkeessa

0