Puolukkarahkatuorepuuro

Olen tässä viime viikkoina testaillut erilaisia rahkapohjaisia tuorepuuroja aamuja helpottamaan. Mustikkarahka-tuorepuuro on tähän mennessä yksi suursuosikkejani joten testasin vastaavalla menetelmällä puolukkapuuroa. No good. Puolukat jäävät liian kiinteiksi eivätkä sekoitu yhtä kauniisti puuron sekaan, kuin mustikat.

Pienellä blendauksella puolukkarahkatuorepuurosta sen sijaan saa ihanan värisen ja herkullisen makuisen! Yksi teelusikallinen hunajaa riittää makeuttamaan tämän aamupalan ja Tangerine-öljy, jota olen käyttänyt maustamiseen, antaa sille ihan super hyvän ja raikkaan sitruksisen twistin! Öljy ei ole pakollinen, mutta jos käytät sellaista, varmista että se on ruokaan sopivaa (food grade). Voit halutessasi esim. raastaa sekaan luomusitruksen kuorta (mandariini/sitruuna/appelsiini) tai jättää sen pois kokonaan.

Puolukkarahkatuorepuuroannos

Puolukkarahkatuorepuuro

1 annos

Ainekset

 • 1 prk (250 g) rahkajogurttia (Ehrmann, voit korvata myös esim. kasvipohjaisella jogurtilla tai vaikka kreikkalaisella jogurtilla)
 • 40 g puolukkaa
 • 10 g turnimarjoja
 • 10 g (1 tl) hunajaa (tai agavea jos haluat tehdä vegaanisen version)
 • 1/2 tl vaniljajauhetta
 • 1–2 tippaa Tangerine eteeristä öljyä (ruokakelpoista!)
 • 40 g kaurahiutaleita
 • (2 tl chia-siemeniä)

Valmistus

 1. Sekoita blenderissä rahkajogurtti, marjat, hunaja ja vaniljajauhe kunnes seos on tasaista. Pidän itse kaurahiutaleiden ja chia-siementen tuomasta purutuntumasta. Jos haluat tasaisen tuorepuuron, voit lisätä kaikki ainekset tässä vaiheessa blenderiin.
 2. Kaada seos kulhoon ja lisää tangerine-öljy, kaurahiutaleet ja chia-siemenet ja sekoita.
 3. Anna seoksen tekeytyä yön yli ja sekoita aamulla vielä kertaalleen ennen syömistä.

annos puolukkarahkatuorepuuroa

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

banaanirahka-annosProteiinipinaattiletut paistettuna

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje