Pastaa ja lehtikaalitapenadea

Kuumassa ilmassa ruoka ei meinaa maistua ihan samalla tavalla kuin normioloissa. Näin ollen olen priorisoinut yksinkertaisia ja nopeita ruokia viime viikkoina. Tämä simppeli lehtikaalitapenaden ohje on peräisin Vegaanimättöä-kirjasta (Anu Brask, Readme.fi). Kuten kuvasta näkyy, tarjoilin tapenadea alunperin pastan kera, kuten kirjassakin neuvotaan, mutta sehän toimii erinomaisesti myös vegaanisena levitteenä leivän päällä tai vaikkapa pizzassa sen perinteisen tomaattikastikkeen sijaan, tai mausteena muiden täytteiden päällä. Vegaanimättöä-kirjasta voit lukea hieman enemmän aiemmasta kirjoituksestani: Vegaanimättöä: Alfredo-kastike kukkakaalista.

Valmistin lehtikaalitapenaden kirjan ohjeen mukaisesti ja siitä tuli lasten makuun vähän turhan valkosipulinen. Itse pidän kunnolla maustetusta ruoasta joten pidin mausta todella! Niin tapenade kuin itse valmistettu pesto ovat molemmat aivan huikean hyviä itse valmistettuna ja valmistus on niin helppoa, että nykyään on vaikea tarttua kaupan valmiisiin muulloin kuin isossa kiireessä. Erityisesti peston värikin on tuoreessa, itse valmistetussa pestossa jotain aivan muuta kuin viikkoja tai kuukausia kaupan hyllyllä seisseessä. Turhista lisäaineista nyt puhumattakaan. Pestosta puheenollen, tiesitkö muuten, että avattu pesto säilyy hyvänä pidempään kun lorautat sen pinnalle tilkan oliiviöljyä ennen kuin suljet purkin ja laitat sen jääkaappiin? Opin tämän näppärän kikan vasta pari vuotta sitten ja se on ollut ihana yksinkertaisuudessaan ja ruokahävikki pieneni taas hitusen :)

Lehtikaalitapenadea ja pastaa

Lehtikaalitapenade

4–6 annosta

Ainekset

 • 1 pss (125 g) lehtikaalia
 • 2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
 • 2 valkosipulinkynttä
 • ½ dl kapriksia
 • 4 rkl sitruunamehua
 • 4 rkl oliiviöljyä
 • 2 rkl kurpitsansiemeniä
 • ½–1 tl suolaa

Lisäksi esim.

 • 1 dl oliiveja
 • 1 dl merileväkaviaaria
 • 4 rkl pinjansiemeniä

Valmistus

 1. Hienonna lehtikaalit ja oliivit. Viipaloi valkosipulinkynnet.
 2. Yhdistä tapenaden ainekset tehosekoittimessa ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
 3. Sekoita tapenade kypsän pastan joukkoon, lisää hieman öljyä. Ripottele annoksen pinnalle oliiveja, merileväkaviaaria ja pinjansiemeniä.

Saat annoksesta gluteenittoman tarjoilemalla sen gluteenittoman pastan (kikhernepasta on oma suosikkini!) kera.

Lehtikaalitapenadea ja pastaa

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Aikuisiän akne - kahdet kasvot

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje