Ruokaisa sieni-spelttirisotto

Löysin uuden tuttavuuden lähikauppamme lehtihyllyltä: Vardags Vego (6 sept 2016). Tästä numerosta löytyi heti monta kivaa ohjetta kokeiltavaksi ja aloitin tällä helpolla ja ruokaisalla sieni-spelttirisotolla. Lehdessä oli paljon konstialemattomia, hyvän oloisia kasvisruokareseptejä arkeen. Sekasyöjille niistä saa erinomaisia lisukkeita kalan tai lihan kylkeen. Käytän mieluiten Malmgårdin spelttiriisiä, mutta sitä ei ole kaikkialla saatavilla. Birkkalan spelttiriisi lienee tuote jota löytyy nykyään jo useimmista marketeista.

Ruokaisa sieni-spelttirisotto © Hanna Stolt | Gurmee.net

Ruokaisa sieni-spelttirisotto © Hanna Stolt | Gurmee.net

Ruokaisa sieni-spelttirisotto © Hanna Stolt | Gurmee.net

4 annosta

 • 2 dl spelttiriisiä (Voit liottaa spelttiriisiä etukäteen, se lyhentää keittoaikaa.)
 • 200 g sieniä
 • 1 sipuli
 • 1 pieni palsternakka
 • 1 iso porkkana
 • voita paistamiseen (tai vegaaniin versioon oliiviöljyä tai punaista palmuöljyä)
 • oliiviöljyä
 • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
 • suolaa, mustapippuria
 • 100 g fetajuustoa (tai vegaaniin versioon esim. sheese greek style “juustoa”)
 • juoksevaa hunajaa (vegaani versio: jätä pois tai kokeile esim. kookoksenkukkasiirapilla)

Keitä spelttiriisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti etukäteen.

Hienonna sipuli, sienet, palsternakka ja porkkana. Paista sipulia ja sieniä keskilämmöllä voissa, 6-7 min (paistoin kunnes sipulit hieman karamelisoituivat). Kaada seos siivilöidyn, kypsän spelttiriisin sekaan.

Paista sitten porkkana- ja palsternakkasilppu lähes pehmeäksi voissa. Lisää spelttiriisin ja sieni-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää tilkka oliiviöljyä halutessasi, ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Murusta päälle fetajuustoa.

Ruokaisa sieni-spelttirisotto © Hanna Stolt | Gurmee.net

PS. Gurmee.net on ehdolla vuoden Indiedays Blog Awardseissa FOODLOVER-kategoriassa. Olen superkiitollinen jos ehdit käydä antamassa äänesi! :) Vinkki: Blogilistaa voi lajitella kategorian mukaan, mikä helpottaa löytämistä :)

ehdokasbanneri_video_1280-x-720

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Hernetempe-pastakastike © Hanna Stolt | Gurmee.netSynnitön omenapiiras ja omena-karamellikastike © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje