Zucchinirullat ja samettinen kukkakaalimousse

Kävin tammikuussa ja uudelleen nyt helmikuussa kokkaamassa joukolle tulevia joogaopettajia joogakoulu Shantissa. Ihan mielettömän ihanaa porukkaa ja vaikka suoraan sanottuna pelotti lupautua laittamaan ruokaa 24 hengen porukalle, palaute ruoasta ja keskustelut ihmisten kanssa oli niin worth it! Pääsinpä myös testaamaan paria uuden keittokirjani ohjettanikin tällä samalla yleisöllä :)

Tässä yksi ote helmikuisen viikonlopun ruoista: raa’at zucchinirullat (aka. kesäkurpitsakääryleet), kukkakaalimousse ja sitruksiset mustat linssit. Helppoja tehdä ja todella maukkaita.

Zuccihinirullat ja cashew-basilikatäyte © Hanna Stolt

Zucchinirullat cashew-basilikatäytteellä © Hanna Stolt

Zucchinirullat ja cashew-basilikatäyte

n. 6 rullaa

 • 1 reilun kokoinen zucchini (eli kesäkurpitsa. Zucchini on kuulemma hifistelynimi. Mut mie tykkään ;)
 • 3 dl cashew-pähkinöitä
 • 1 nippu basilikaa (myös thai-basilika on tässä tosi hyvää!)
 • (1 tuore avokado)
 • 1 sitruunan kuori ja mehu
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • n. 1 dl vettä
 • suolaa
 • pippuria

Laita cashewt likoamaan veteen n. 30 min – 4 h ennen kuin aloitat ruoanlaiton. Tämä ei ole pakollista, mutta tekee niistä pehmeämpiä.

Vuole zucchinista juustohöylällä ohuita siivuja ja laita ne sivuun odottamaan. Kaada vesi pois pähkinöistä ja huuhtele ja valuta ne. Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja lisää joukkoon nippu tuoretta basilikaa. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Lisää sitruunankuori ja -mehu tehosekoittimeen. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös tuoreen avokadon hedelmälihan, se tekee täytteestä kermaisemman. Laita tehosekoitin käyntiin ja lisää sekaan puolet vedestä sekä oliiviöljy. Anna koneen käydä ja työnnä aineksia teriä kohti (jos käytät konetta jossa tampperi, muutoin pysäytä kone välillä ja kaavi kulhon seiniltä massa takaisin keskelle). Lisää tarvittaessa vettä, kunnes koostumus on tahnamaista ja tasaista.

Lado pari zucchinisiivua päällekkäin jos ne ovat kovin ohuita ja sipaise cashew-tahnaa ohuelti siivulle. Ruohi pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria. Kääri rullalle ja nosta tarjoiluastiaan. Toista sama loppujen siivujen kanssa.

Kuvissa näkyy rullien päällä siemennäkkäriä, mutta päälle voisi myös rouhia cashewpähkinöitä tai saksanpähkinöitä. Voit myös halutessasi tehdä täytteestä huomattavasti basilikaisemmankin, tai käyttää vaikkapa vihreää pestoa täytteenä tai osana täytettä jos kaipaat rulliin lisää makua. Kokeile myös surutta muiden mausteiden kanssa.

Kukkakaalimousse © Hanna Stolt

Kukkakaalimousse

 • 1 kukkakaalin pää
 • loput zucchinirullien cashew-basilikatäytteestä
 • kourallinen tuoretta persiljaa
 • 1 sitruunan kuori ja mehu
 • mustapippuria
 • suolaa

Leikkaa kukkakaalista kukinnot irti. Keitä tai höyrytä ne pehmeiksi. Kaada pois keitinvesi ja huuhtele ja valuta kukinnot. Kaada ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon zucchinirullista ylijäänyt täyte. Laita tehosekoitin käyntiin ja lisää joukkoon tarvittaessa hieman vettä, kunnes koostumus on sopivan paksua omaan makuusi.

Kaada mousse kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja, sitruunan mehu ja raastettu kuori (muista pestä sitruuna huolella!). Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile zucchinirullien kera.

Mustat linssit

Tarjoilin lisäksi mustia belugalinssejä jotka ovat linsseistä suosikkejani. Kivan napakoita ja silti pehmeän makuisia. Näitä löytyy ainakin meidän lähimarketista Urtekram-tuotemerkin (luomu!)valikoimasta.

 • 2 dl belugalinssejä
 • 4 dl vettä (+ 1 pätkä kombu-merilevää)
 • 1 sitruunan mehu ja kuori
 • kourallinen tuoretta persiljaa
 • loraus punaviinietikkaa
 • (tähän sopisi mielestäni hyvin myös pieneksi silputtu punasipuli, mutta en lisännyt sitä ruokaan joogaviikonloppuna ruoka-allergioiden vuoksi)

Keitä linssit kypsäksi vedessä. Voit lisätä keitinveteen halutessasi pätkän kombu-merilevää, se auttaa ehkäisemään linssien mahdollisesti aiheuttamia ilmavaivoja. Huuhtele ja valuta. Raasta sekaan sitruunankuori ja purista joukkoon sitruunanmehu. Lorauta tilkka punaviinietikkaa ja mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla. Linssien sekaan sopisi hyvin myös hienonnettu punasipuli.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Vihersmoothien anatomia © Hanna Stolt | Gurmee.netLakritsifudge-vadelmavalkosuklaa raakakakku

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje