Manteli-raejuustokakku ja vadelmarahka

Manteli-raejuustokakku ja vadelmarahka © Hanna Stolt

Manteli-raejuustokakku ja vadelmarahka

Tämä ohje löytyi kirjasta Herkullinen GI-dieetti. Valitettavasti en voi ohjetta sen suuremmin ylistää tai suositella, tämä oli kumimaista purtavaa. Ainoastaan rahka oli ihan toimiva. Minun sisko kuvaili tätä näin: “toi näyttää ihan makealta piirakalta, mutta sit kun sen laittaa suuhun niin on silleen että [irvistys ja ihmettelevä ilme] mitä tää niinkun pitäis olla?” ja jatkoi “tää tuntuu jotenkin kumiselta eikä maistu oikein miltään, tai siis miltä tän pitäisi maistua?”. Jotenkin näin se meni. Heh… Hyvähän näitä kevyitä herkkuja on kokeilla, mutta jos jälkkäri ei ole hyvää, ei sitä kannata syödäkään. Alla oma versioni alkuperäisestä ohjeesta pienin muunnoksin. Minusta on käsittämätöntä, että GI-dieettikirjassa neuvotaan käyttämään hedelmäsokeria… ihan kuin se olisi jotenkin parempi kuin tavallinen sokeri.

 • 150 g mantelijauhetta
 • 300 g raejuutoa
 • 3 munaa
 • steviaa ja vaniljauutetta makeutukseen (alkup. ohjeessa oli fruktoosia)
 • 1 dl kermaa
 • 1 sitruunan kuori ja mehu
 • mantelirouhetta koristeluun

Rahka

 • 2-3 dl vadelmia
 • 2 dl rahkaa
 • makeutukseen steviaa ja vaniljauutetta

Kuumenna uuni 175°:een.

Kaada mantelijauhe kulhoon ja lisää raejuusto. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon munat ja kerma. Raasta sitruuna ja purista mehu. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Makeuta stevialla ja vaniljauutteella maun mukaan.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle mantelirouhetta ja paista uunin alaosassa 35 min.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Kaisa

  Hedelmäsokeri on makeampaa kuin tavallinen sokeri. Olisikohan siinä taustalla sitten joku määrään liittyvä järkeily.. Wikipediasta: “Fruktoosia käytetään muun muassa makeutusaineena, ihminen maistaa sen noin kaksi kertaa niin makeana kuin ruokosokerin. Sokeritautia sairastavat kestävät fruktoosia hieman paremmin kuin esimerkiksi ruokosokeria, sillä fruktoosi nostaa verensokeria muita sokereita hitaammin.”

  Tosin jos en väärin muista, tuoreimpien tietojen mukaan fruktoosi on paljon ruokosokeria haitallisempaa terveydelle. Mitenhän, jos sitä syö puolet vähemmän…:D Ehkä vaan paras syödä parhaan makuista sokeria sillon kun syö ja yrittää jättää ne kerrat vähäisiksi.

  • Hanna

   Kiitos kommentista Kaisa!
   Olen itse ymmärtänyt samoin, että fruktoosi ei todellakaan ole mikään “terveyssokeri”..

Vastaa

Chilikatkarapu-avokadosalaatti limekastikkeella © Hanna StoltPikapulla © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje