Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kookosletut #2

Kookosletut #2

Testasin eilen illalla uutta kookoslettutaikinaa. Edellinen kokeiluhan meni aavistuksen mönkään. Ei sillä etteikö nekin olisi tehneet kauppansa, mutta koostumus oli melko kuiva ja paistaminen vaivalloista. Nyt löysin tuunatun ohjeen 56kilo-blogista ja päätin kokeilla tätä jälkkäriä uudemman kerran - tätä ohjetta kehtaa suositella muillekin, tuli nimittäin hyvät letut.Tästä tulee 8-9 keskikokoista lettua tai läjä pieniä :)

Kookosletut


Ainekset

  • 5 kananmunaa

  • 4 dl raakamaitoa (voi korvata esim. 2 dl kermaa + 2 dl vettä jos haluaa)

  • 4 dl kermaa

  • 0,5 dl kookosjauhoa

  • 2 rkl fiberhuskia (löytyy kaupoista gluteenittomasta hyllystä)

  • suolaa

  • voita paistamiseen

Valmistus

  1. Meillä ei ollut maitoa kaapissa joten korvasin tuon raakamaidon vesi-kermaseoksella. Lopputulos oli oikein hyvä ja maku oli ihmeen lähellä tavallisia lettuja! Pannun lämpötilan saa säätää aika tarkkaan - liian kuumalla ei saa paistaa, muuten letut palavat heti. Nämä kypsyivät minusta hieman tavallisia lettuja rauhallisemmin ja pidin levyä maltillisella lämmöllä (5,5/9).

  2. Taikinaa kannattaa sekoittaa hyvin kun lisää fiberhuskin, se meinaa minusta melko helposti paakkuuntua jos se ehtii kauan lillumaan nesteessä sellaisenaan. Sekoitin itse taikinaa koko ajan kun samalla ripottelin huskia joukkoon.

Kookoslettujen kanssa tarjolla oli bourbonvaniljajauheella maustettua kermavaahtoa. Maistui muuten hyvältä vielä aamupalan jatkeenakin ;)

Tämä on loistava LCHF-jälkkäri ja sopii myös GI-ruokavaliolle.

letut pannulla

letut pannulla

Kotitekoinen majoneesi #2

Kotitekoinen majoneesi #2

LCHF-lasagne

LCHF-lasagne

0