Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kookosletut

Kookosletut

Teimme viikonloppuna kunnon inventaarion keittiön kaappeihin ja sieltähän löytyi vaikka mitä, mm. kookosjauhoa. Mietin mihin tuota jauhoa voisi käyttää kun mieleen tuli LCHF-letut jotka tutummin tehdään mantelijauhosta. Päätin kuitenkin testata miten tuo ohje kääntyisi kookosletuiksi ja lopputulema oli: niin ja näin. Ihan ok lettuja tuli (ne jotka onnistuivat eikä palaneet karrelle), mutta koostumus jäi aika jauhoiseksi.

Ilmeisesti osa syynä oli se, että kookosjauho imaisikin itseensä hurjasti nestettä. Mantelijauho ei minun mielestäni samallailla ime nestettä. Lisäsin kyllä hieman lisää kermaa joukkoon, mutta taikinan sai edelleen lusikoida lettupannulle.Näitä lettuja paistaessa saa olla erityisen tarkka lämmön kanssa. Selvisi, että taikina palaa todella helposti.Alkuperäinen ohje on kirjasta Matrevolutionen (Andreas Eenfeldt).

Kookosletut


Ainekset

  • 4 kananmunaa

  • 3 dl vispikermaa

  • 2 dl kookosjauhoja (lähtisin ehkä nyt kokeilemaan lisäämällä jauhoja ensin 1 dl ja sitten vähän kerrallaan jos vielä tarvii)

  • 1 rkl Fiberhuskia (löytyy kauppojen gluteiinittomien ainesten joukosta)

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • voita paistamiseen

Valmistus

  1. Ainekset sekaisin vaan ja annetaan taikinan hetken aikaa levätä niin että Fiberhusk ehtii hieman turvota. Sitten vaan paistamaan ja tarkkana saa olla tosiaan, etteivät letut pääse kärähtämään.

  2. Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kera tai jos et ole tarkka sokerin käytöstä niin miksi ei agavesiirapin tai vaahterasiirapin kera.

Tässä alla vielä vertailun vuoksi sitten ne vähemmän onnistuneet..

Vähemmän onnistuneet letut..

Vähemmän onnistuneet letut..

Sågen, Inkoo

Sågen, Inkoo

Viljapossun kyljystä yrttikastikkeessa, parsakaalimousse ja voissa haudutettu pinaatti

Viljapossun kyljystä yrttikastikkeessa, parsakaalimousse ja voissa haudutettu pinaatti

0