Hanhenrintaa, sienikastiketta ja aurajuusto-kukkakaaligratiinia

Hanhenrintaa, suppiskastiketta ja aurajuusto-kukkakaaligratiinia © Hanna Stolt

Hanhenrintaa, suppiskastiketta ja aurajuusto-kukkakaaligratiinia

Tänään herkuteltiin hanhenrinnalla joka on jo hetkisen ehtinyt majailla meidän pakastimessa. Todella hyvää tuli kaikista, mutta olen hieman epävarma siitä, olivatko nämä kaikki erikseen herkulliset maut ihan täyden kympin yhdistelmä.

Hanhi

 • 1 hanhenrinta
 • suolaa
 • mustapippuria

Kastike

 • Paistorasva mitä jää hanhenrinnasta
 • n. 2 dl vettä
 • 1 dl kuivattuja suppilovahveroita liotettuna
 • kuivattua valkosipulia
 • kuivattua sipulia
 • 1 dl kermaa
 • 1/3 kanaliemikuutio
 • mustapippuria
 • tuoretta timjamia

Aurajuusto-kukkakaaligratiini

 • 1,5 kukkakaalia
 • 1 dl kermaa
 • 1 kananmuna
 • 0,5 aurajuustoa
 • Mozzarella tai Emmental-raastetta

Sulata hanhenrinta (jos se on pakaste). Tee ristiviilto nahkapuolelle. Ripottele kylmälle pannulle pieni ripaus suolaa (sen pitäisi auttaa ettei rasva roiskuisi niin paljon) ja laita rintafile kylmälle pannulle suolan päälle nahkapuoli alaspäin. Paista n. 5 min per puoli. Älä heitä paistorasvaa pois! Sitä tarvitaan kastikkeessa. Fileestä pitäisi tulla nätin ruskea molemmin puolin. Laita file uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja laita se uuniin 175°:een n. 20 min. Nosta file uunista ja laita folioon vetäytymään 10 min. Viipaloi file ja tarjoile heti.

Kaada paistinpannulle hanhen paistinrasvan sekaan kaikki kastikeainekset paitsi kerma. Keitä kastiketta kokoon miedolla lämmöllä kunnes muu ruoka on valmista. Lisää lopuksi kerma, lämmitä ja tarjoile.

Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä se puolikypsäksi. Nostele kukinnot matalaan uuninkestävään vuokaan  ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Murenna aurajuustoa kukkakaalin päälle. Sekoita kerma ja kananmuna ja kaada seos vuokaan kukkakaalin ja aurajuuston päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200°:ssa n. 20 min tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean sävyn ja munamaito on hyytynyt.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Leipäjuusto-poronpaistisalaatti © Hanna StoltPasta al ragù © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje