GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Timjami-paahdettua kanaa uunijuureksilla ja pähkinöillä

Timjami-paahdettua kanaa uunijuureksilla ja pähkinöillä

Tämä ihana kasvispedillä tarjoiltava kanaruoka löytyi ruokalehti-inventaariota kotona tehdessäni. Ohje on vanhasta Elle Mat & Vin -lehdestä (8/12). Tykkäsin tästä ihan valtavasti! Reseptissä on vähän kaikenlaisia aineksia ja mietin, että tuleeko liikaa eri makuja, mutta ei. Jotenkin sopivasti luontaista makeutta. Timjamin kanssa paahdettu kana tuo ihanasti makua ja juureksia on juuri sopivasti.

Ohjeessa mainitaan, että tämän voi tarjoilla jogurtin kera, mutta itse en kaivannut tähän mitään jogurtteja. Enkä sen puoleen mitään viljalisukkeitakaan. Näin ollen tämä onkin aivan loistava luontaisesti gluteeniton ja laktoositon ruoka. Paistan itse kanat voissa, mutta senkin voisi korvata esim. makadamiaöljyllä tms. jos haluaa tehdä täysin maidottoman.

Tuli mieleen tätä toisena päivänä maistellessa, että sekaan voisi hyvin heittää paahdettua/grillattua halloumiakin! Jotenkin sen suolainen halloumin maku yhdistettynä kanaan, kasviksiin ja kuivattuihin hedelmiin/marjoihin.. nam..

timjamikanaa uunijuureksilla

Bulkkina, jottei joka päivä tarvisi valmistaa ruokaa

Viime viikkoina tuntuu, että ruokaa saa olla tekemässä koko ajan. En haluaisi tinkiä laadusta tai ravinteista, mutta uusien ruokalajien keksiminen tuntuu jo käyvän työstä. Ostin tähän ruokaan tuplamäärän aineksia. Ekana iltana pilkoin kaikki kasvikset ja jaoin suoraan kahteen uunivuokaan. Toinen jääkaappiin odottamaan ja toinen uuniin. Tänään ei sitten tarvinnut muuta kuin heittää uusi uunijuuresvuoka uuniin. Kanat paistoin erikseen molempina päivinä. Ensimmäisenä päivänä paistoin kanat voissa ja ripottelin timjamia lopuksi päälle. Tänään lisäsin kanojen sekaan lopuksi nokareen voita ja timjamit. Annoin voin sulaa ja paahdoin kanoja timjamivoin kera vielä hetken. Näin tuo toimi minusta entistä paremmin!

Kesti näin pitkään hoksata, että ruoka-annokset kannattaa vaan tuplata, jos ei halua joka päivä olla kokkaamassa jotain uutta. Ruokamenekki tuntuu valtavalta nyt kun joka ateria syödään kotona. Panostan paljon kasviksiin koska ne ovat a) terveellisiä ja b) edullisia.

timjamikanaa

Timjami-paahdettua kanaa uunijuureksilla ja pähkinöillä

Määrä: 4:lle

Aika: 1 tunti


Ainekset

  • 400 g porkkanaa

  • 400 g palsternakkaa

  • 3 punasipulia

  • oliiviöljyä

  • 4 kanafilettä

  • 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

  • 1 granaattiomena (siemenet)

  • 8 kuivattua aprikoosia

  • 1 dl kuivattuja karpaloita

  • 1 dl saksanpähkinöitä murustettuna

  • 2 dl kookosjogurttia tai turkkilaista jogurttia tarjoiluun

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 200°C:seen.

  2. Kuori porkkanat ja palsternakat. Paloittele porkkanat pitkiksi paloiksi ja palsternakat kolikoiksi. Jos palsternakat ovat isoja, kuten minulla oli, voit leikata paksun osan juuresta neljään osaan ja sitten siivuttaa ne niin saat sopivan kokoisia paloja. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.

  3. Lisää juuresten päälle n. 3 rkl oliiviöljyä ja levitä ne uunipellille. Paahda uunissa n. 30 min. Voit laittaa grillivastuksen päälle viimeiset 5-10 min niin juurekset saavat kivasti väriä.

  4. Suolaa ja pippuroi kanafileet. Ruskista ne öljyssä tai voissa. Paista kypsäksi uunissa n.10-15 min juuresten kera (itse paistoin vaan pannulla ja nostelin juuresten päälle kun nostin ne uunista). Ripottele hienonnettua timjamia kanan päälle ennen kuin se on paistunut aivan kypsäksi.

  5. Irrota granaattiomenan siemenet. Leikkaa aprikoosit suikaleiksi. Ripottele granaattiomenan siemenet, aprikoosisuikaleet, kuivatut karpalot ja pähkinärouhe kanan ja kasvisten päälle.

  6. Tarjoile halutessasi kookosjogurtin tai turkkilaisen jogurtin kera.


Lehtikaalikeittoa

Lehtikaalikeittoa

Nopeat bataatti"leivät"

Nopeat bataatti"leivät"