GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Nopea lehtikaalikeitto

Nopea lehtikaalikeitto

Olin tätä yksinkertaista ohjetta katsellut sillä silmällä jo hyvän aikaa Emmi-Liia Sjöholmin kirjassa Viljaton kattaus. Vihdoin tänä viikonloppuna tuli sopiva hetki kokeilla keittoa - ei sillä, että se olisi niin vaikea ja monimutkainen vaan siksi, että olin itsekseni kotona.

Olen traumatisoinut omat lapseni monilla erilaisilla hernekeitto.. tai no.. ylipäätään erilaisilla keittokokoeiluilla, joten nykyään testaan uudet keitot ensin itsekseni ;)

Tässä keitossa houkutteli sen huikea vihreä väri ja ihanan yksinkertainen resepti. Keitto oli juuri niin helppo valmistaa kuin oletinkin ja se maistui todella hyvältä. Ei kaaliselta, ei hernekeitoltakaan (öh.. ylläri). Ihan vaan hyvältä keitolta.

Muutin hieman alkuperäisen ohjeen lehtikaalimäärää sekä valmistusmetodia. Nämä perustuivat kaupan lehtikaalipussin kokoon, jota en vaivautunut käyttämään osissa vaan heitin kaiken kattilaan, sekä omista kokemuksistani siitä, miten blenderillä pyöräyttää parhaat keitot. Ihan tosi pieniä muutoksia kuitenkin.

Lisäsin keittoon tarjoiluun myös belugalinssejä tekemään siitä täyttävämpää sekä lisäämään proteiinin määrää. Lisäksi minulla ylipäätään sattui vaan olemaan valmiiksi keitettyjä linssejä jääkaapissa joten se oli helppoa ;)

Tuunaa tuoreilla herneillä

Tätä keittoa maistellessa mieleen tuli hernekeitto, kuten kirjassakin mainitaan. Näin ollen ei ole varmaan ihme, että aloin pohtia maistuisiko keitto hyvältä myös jos sen sekaan heittäisi pussin pakasteherneitä tai tuoreherneitä.

Koska valmistin keiton itselleni, siitä jäi näppärästi puolet testierään joten kipaisin kaupasta seuraavaksi päiväksi herneitä ja heitin niitä puolikkaan pussillisen puolikkaan kaalikeittoannoksen sekaan ja uudestaan blenderiin.

Tuloksena oli aiempaa kermaisempi, ehkä aavistuksen makeampi keitto ja edelleen aivan upean värinen! Voin siis suositella lämmöllä kumpaa tahansa versiota. Ehkä itselleni, hieman paksumpien sosekeittojen ystävänä, tuo herneillä varustettu versio oli vielä mieluisampi. Molemmat ovat joka tapauksessa super helppoja ja maukkaita!

Lehtikaalikeitto

Määrä: 2:lle

Aika: n. 15 min


Ainekset

  • 300 g lehtikaalia (1 pss)

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 4 salottisipulia

  • vettä

  • 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

  • 1 tl suolaa

  • (200 g / 1 pss pakasteherneitä)

Tarjoiluun

  • 2 keitettyä kananmunaa

  • 4–6 rkl keitettyjä belugalinssejä

Valmistus

  1. Poista lehtikaalista valkoiset paksut lehtiruodit. Kuori valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Hienonna sipulit.

  2. Laita ainekset kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät.

  3. Keitä aineksia 5 min.

  4. Kaada keitinvedestä 5 dl blenderiin ja loput pois. Kaada keitetyt lehtikaalit ja sipulit blenderiin.

  5. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan mantelimaito ja suola ja sekoita vielä tasaiseksi.

  6. Keitä kananmunat.

  7. Tarjoile keitto belugalinssien ja keitettyjen kananmunien kera.


Tattarituorepuuro

Tattarituorepuuro

Vesimelonijäätelöt - suloista helpotusta helteeseen

Vesimelonijäätelöt - suloista helpotusta helteeseen