GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Nachopelti

Kuulin nachopellistä pari viikkoa sitten YleX:n aamussa ja olin äimänä. En ollut koskaan kuullutkaan koko konseptista, joka toki aukeaa ihan kiitettävästi jo nimestä. Tätä oli siis ihan pakko kokeilla. Spoilerina voin heti alkuun kertoa, että nachopelti kuuluu jatkossakin meidän perheen ruokalistalle aina silloin tällöin. Iloisena yllättäjänä lapset, jotka ihastuivat ruokaan aivan valtavasti!

Monipuolista ruokaa

Tein tästä ensimmäisestä versiosta jauhelihatäytteisen, mutta täytteitä on helppo vaihdella ja ruoasta saa todella helposti tehtyä vegeversion esim. nyhtökauralla, mifulla, papuseoksella, tai muulla vastaavalla. Väsyneenä kaupassa en jaksanut panostaa kasviksiin tässä pellillisessä niin paljon, mutta nyt tulee tietenkin mieleen jo lukemattomia tapoja kasvattaa kasvisten määrää ateriassa.

Sosiaalista syömistä

Nachopellillisessä on jokin normaalia sosiaalisempi aspekti, vaikka sitä jokainen (ainakin meillä) annosteleekin omalle lautaselleen ja popsii siitä. Isommallakin ystäväporukalla tämä on helppo, maistuu varmaan suurimmalle osalle ja annoksesta on helppo tehdä gluteeniton. Samalle pellille voi myös hyvin tehdä esim. puolet lihalla ja puolet vegenä - näin on helppo tehdä samalla kertaa ruoka niin sekaaneille kuin vegaaneillekin.

Nachopelti

Tein samalla kevyen videopläjäyksen nachopellin valmistuksesta - löytyy alta :) Perinteisemmästä kirjallisesta reseptistä pitäviä varten löytyy ihan perinteinen auki kirjoitettu versio heti kuvan alta.

Ohjeessa mainitaan punasipuli, mutta sitä ei näy videolla. Miksi näin? Koska koin laiska-äiti-kohtauksen. Lapset inhoavat sipulia. Yleensä laitan sitä ruokaan siitä huolimatta, jotta lapset tottuisivat siihenkin makuun, mutta sipuli aiheuttaa aina jupinaa ja vänkäämistä pöydässä. Nyt, ilman sipulia, kehuja sen sijaan sateli. Joskus ne tyytyväiset ruokailijat vaan on niin parasta ja aina ei ole pakko kouluttaa ;)

Onko nachopelti sinulle tuttu? Mitä laitat tai laittaisit itse sen täytteeksi?

Helppo ja herkullinen nachopelti

1 pellillinen, 4-6:lle


Ainekset

  • 1 pss nachoja

  • 2 avokadoa

  • 1 limetti

  • 2 isoa kourallista kirsikkatomaatteja

  • 400 g jauhelihaa

  • 1 pss tacomaustetta

  • 1 prk mustia papuja

  • 1 prk tomaattisalsaa

  • 1/2 prk juustodippiä

  • (1 punasipuli siivutettuna)

  • 1 nippu korianteria

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

  2. Kuori avokadot ja muussaa hedelmäliha haarukalla. Sekoita joukkoon limetin mehu. Nosta syrjään odottamaan

  3. Kuutioi tomaatit. Laita syrjään odottamaan.

  4. Paista jauheliha ja lisää siihen tacomauste. Lisää seokseen valutetut ja huuhdellut mustapavut sekä tomaattisalsa.

  5. Kokoa annos. Levitä nachot pellille. Ripottele pinnalle paistettu jauheliha, sitten mustapavut, punasipuli ja lopuksi juustodippi.

  6. Paista 225 asteessa 5 minuuttia.

  7. Nosta pelti uunista. Lisää pinnalle avokadosose nokareina, sitten kuutioidut tomaatit. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.

  8. Tarjoile heti!


Mustikkainen raakasuklaa vie kielen mennessään!

Mustikkainen raakasuklaa vie kielen mennessään!

Helppo DIY huulikuorinta

Helppo DIY huulikuorinta