GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Piparipalat - parasta mitä piparkakkutaikinasta voi tehdä

Piparipalat - parasta mitä piparkakkutaikinasta voi tehdä

Tämä yksinkertainen ohje on kenties parasta mitä voit piparkakkutaikinasta tehdä! Yksinkertaisimmillaan nappaat vain valmiin piparkakkutaikinan pakkasesta ja paistat pari minuuttia, lopuksi viimeistelet herkun tuorejuustokuorrutteella. Nam!

Piparkakkutaikina on parasta raakana

Itsehän syön piparkakkutaikinan mieluiten raakana, en paistettuna ;) Tämä herkkupala on raa’an piparkakkutaikinan jälkeen paras vaihtoehto jos taikinan aikoo kypsentää. Taikina paistetaan vain kevyesti, jolloin se jää meheväksi, eikä kuivu.

Ohje ei ole minun keksimäni, vaan siskoni on löytänyt sen Makuja-sivustolta viime joulun tienoilla. Jos pakkasestasi löytyy valmista piparkakkutaikinaa, suosittelen valmistamaan tällä ohjeella vaikkapa uuden vuoden juhliin herkut! Tai mikset hyödyntäisi kauppojen alennusmyynnit ja hamstraisi vähän piparitaikinaa ihan vaan testataksesi ohjetta? Lupaan ettet pety.

piparipalat

Piparipalat - parasta piparkakkutaikinasta

Valmistusaika: 30 min sulatus, 5 min paisto, 15 min loput

Määrä: n. 36 kpl


Ainekset

  • 1 pkt piparkakkutaikinaa (1 kg, 2 valmista piparkakkutaikinalevyä)

Kuorrute

  • 60 g voita

  • 160 g tomusokeria

  • 100 maustamatonta tuorejuustoa

  • 1/2 tl vaniljasokeria tai 1/4 tl vaniljajauhettta

Valmistus

  1. Sulata piparkakkutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Paista piparkakkutaikinalevyjä leivinpaperilla päällystetyllä pellillä 200 asteessa 5-7 min. Paksut piparkakkutaikinalevyt saavat jäädä hieman pehmeäksi sisältä.

  3. Anna paistettujen taikinalevyjen jäähtyä kunnolla ja valmista sillä välin kuorrute. Vatkaa kulhossa kuohkeaksi voi ja tomusokeri. Lisää sitten sekaan tuorejuusto ja vanilja(sokeri), kunnes kuorrute on tasaisen pehmeää.

  4. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneiden piparkakkutaikinalevyjen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kylmään niin että kuorrute hieman jähmettyy.

  5. Leikkaa valmiit levyt 36 osaan (pieniksi suupaloiksi).


Unikonsiemenleipä

Unikonsiemenleipä

Piispattaren medaljongit

Piispattaren medaljongit