Chiavispipuuro

Tämä(kin) herkullinen aamiaisresepti löytyi nyt jo suursuosikikseni muodostuneesta Puuron uusi aika -kirjasta (Tuulia Järvinen & Tiina Strandberg, Atena). Omiin lapsuuden suosikkeihin kuului ehdottomasti äitini valmistama vispipuuro, mutta syystä tai toisesta vispipuuro ei ole tehnyt vaikutusta meidän lapsiimme. Päin vastoin – puuro jää yleensä syömättä tai sen syömiseen menee aikaa jamaanittelua enemmän kuin on mitään tolkkua.

Otin siis melkoisella varauksella kokeiluun Puuron uusi aika -kirjan chiavispipuuron ohjeen, mutta iloinen yllätys odotti kokeilun toisessa päässä. Lapset ihastuivat tähän uuteen vispipuuroon, kuten myös me aikuisetkin! Tässä gluteenittomassa tuoreversiossa yhdistyvät vispipuuron pehmeys sekä ravinteet ja herkullinen maku. Kaiken lisäksi puuro on todella nopea tehdä, mikä onkin johtanut siihen, että chiavispillä on herkuteltu meillä monena iltana :)

Minusta on ihanaa, miten nykyään syntyy jatkuvasti uusia, terveellisempiä ja usein myös helpompia versioita kotimaisista perinneruoista. Pelkät (valkoiset)viljatuotteet vaihtuvat ravinteikkaampiin raaka-aineisiin ja kauden kasvikset alkavat taas näkyä selkeämmin kotikeittiössä. Aivan huikean hieno esimerkki tästä oli hiljattain bloggaajat ja kaikki suomalaiset innostanut #kukkakaalitalkoot -kampanja jolla saatiin reilun sadon tuottaneet kukkakaalit hyötykäyttöön! Lisää tällaista positiivista talkoohenkeä, kiitos! :)

Chiavispipuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

Chiavispipuuro

Kahdelle (reilu annos)

Ainekset

  • 1 dl chia-siemeniä
  • 3 ½ dl vettä
  • 3 pientä tai 2 suurta banaania
  • 2 ½ dl puolukoita
  • (2 rkl lucumajauhetta)

Valmistus

  1. Valmista chia-siemenistä ja vedestä geeli (voit laittaa ne jääkaappiin jo edellisenä iltana). Tähän menee n. 10 minuuttia (mutta ei ole niin justiinsa jos on tosi kiire).
  2. Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi ja anna pyöriä, kunnes seos on tasaista ja sopivan kuohkeaa.
  3. Tarjoile mantelimaidon ja puolukoiden kera.

Piditkö ohjeesta?

Voit ostaa ihanan Puuron uusi aika -keittokirjan nyt Gurmeen verkkokaupasta! 

Chiavispipuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Rosmariinilla ja sormisuolahippusilla maustetut suklaaskonssit © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje