GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kikherne-vegekulho

Kikherne-vegekulho

Kun arjessa loppuvat ideat kesken ruoan suhteen, käännyn vegekulhojen, tai ylipäätään kulhoruoan puoleen. Yksinkertaisuudessaan kokoan vaan lautaselle vähän yhtä sun toista, pohtimatta liikaa miten ainekset sopivat keskenään. Pääsääntöisesti lopputulos on vähintään kelvollinen, usein todella herkullinen.

Valmistan kulhoruokia myös kun haluan tyhjentää kaappeja. Onko helpompaa tapaa napata vihanneslaatikosta jäljelle jääneitä kasviksia ja raastaa, pilkkoa, paistaa, siivuttaa ne lautaselle. Näin saan pidettyä hävikin minimissään ja lautaselle runsaasti kasviksia sisältäviä ruokia.

Maistuu lapsillekin

Lasten (nyt juuri 7 ja 9 v) kanssa olen huomannut, että mitä vähemmän kasviksia ja kulhoruoan aineksia valmistelen, sitä paremmin ruoka tuntuu maistuvan. Porkkanat mieluummin raasteena kuin paistettuina tai keitettyinä. Raikkaita kasviksia kuten kurkkua, paprikaa. Tässäkin ohjeessa valmistettu paistettu lehtikaali on poikkeuksia - se maistuu uunissa paahdettuna tai pannulla paistettuna erinomaisesti. Syömme lasten kanssa sitä kerralla lähes pussillisen. Etenkin jos lapset ottaa mukaan valmisteluihin, maistuu kulhoruoka heillekin erityisen hyvin.

Missä määrät?

Alla olevassa ohjeessa ei ole tarkkoja määriä. Miksi näin? Koska valmistan yleensä kerralla kaikkea reilusti ja lämmitän ja kokoan yli jääneistä uusia annoksia taas seuraavana päivänä. Esim tässä valmistin pellillisen kasviksia kerralla. Purkki kikherneitä, pari bataattia, pussillinen lehtikaalia. Kaikki ei välttämättä mene kerralla, mutta onpahan helppo ateria tiedossa huomenna. Seuravaana päivänä taas sitten kaivelen jääkaapista, että mitä sieltä mahtaisi löytyä edellisten kylkeen.

Kikherne-vegekulho


Ainekset

  • Bataattia

  • Kikherneitä

  • Oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa

  • Lehtikaalia

  • Maapähkinävoita

  • Sriracha-kastiketta

  • Riisiä keitettynä

  • Herneitä

Valmistus

  1. Kuori ja pilko bataatit kuutioiksi.

  2. Huuhtele ja valuta kikherneet.

  3. Levitä bataattien ja kikherneiden sekaan hieman oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.

  4. Levitä bataattikuutiot ja kikherneet pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, pehmeiksi.

  5. Revi lehtikaalin vihreät osat irti lehtiruodista ja paloiksi. Hiero niihin hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä lehtikaalin palat kasvisten päälle uunipellille ja paista vielä n. 5 minuuttia.

  6. Kokoa annos. Laita riisi kulhon pohjalle, päälle bataattia ja kikherneitä, sitten lehtikaalia. Lisää päälle maapähkinävoita (voit tarvittaessa sekoittaa siihen tilkan vettä jotta pähkinävoi notkistuu) ja sriracha-kastiketta.

kikhernekulho

Pokekulho sushin ystävälle

Pokekulho sushin ystävälle

Uusi koti: ensimmäinen huone valmiina

Uusi koti: ensimmäinen huone valmiina