GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Gluteeniton siemen-pähkinäleipä

Gluteeniton siemen-pähkinäleipä

Löysin tämän ohjeen jo jonkin aikaa sitten My new roots -blogista ja nyt hiljattain siitä muistutti minua ihana Karo joka laittoi linkin saman leivän ohjeeseen Uusia Tuulia -blogissa.. Tällä kertaa sain oikeasti aikaiseksi kokeilla ohjetta ja olin aivan myyty! Leipä on niiiin hyvää ja täysin gluteenitonta jos vaan on kaurahiutaleiden kanssa tarkkana tai korvaa ne muilla gluteenittomilla. Leipä on käytännössä pähkinää ja siemeniä - ihanaa rouskuteltavaa eikä tosiaankaan mitään höttöä.

Tätä leipää on ollut tosi kiva leipoa meidän 2-vuotiaan kanssa kun hommaan ei sisälly mitään vaivaamista sen kummemmin, mutta aineksia on kiva heitellä yhdessä kulhoon ja sekoitella :)

Karon vinkin mukaisesti leivoin leivän ja pussitin sen tuoreena, valmiiksi viipaloituna suoraan pakkaseen (jahka leipä ehti jäähtyä). Sieltä on sitten helppo napata aina pari siivua leivänpaahtimeen ja leipä maistuu aina vastaleivotulta.

Gluteeniton siemen-pähkinäleipä

1 limppu


Ainekset

  • 2, 5 dl auringonkukansiemeniä

  • 1 dl pellavansiemeniä

  • 1 dl hasselpähkinöitä (voit korvata pähkinät toisilla siemenillä tai esim manteleilla jos tarpeen)

  • 3, 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

  • 2 rkl chia-siemeniä

  • 3 rkl psylliumkuitujauhetta

  • 1 tl merisuolaa

  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

  • 3 rkl kookosöljyä (myös voi käy)

  • 3,5 dl vettä

Valmistus

  1. Sekoita kuivat ainekset kulhossa keskenään. Voit murentaa hasselpähkinät pienemmiksi jos haluat. Sulata valitsemasi rasva ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi seokseksi.

  2. Sekoita keskenään hunaja, rasva ja vesi. Kaada nesteet kulhoon kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta kuuluu tulla paksua, mutta jos seos vaikuttaa liian jähmeältä, lisää hieman vettä.

  3. Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita lusikalla. Käytin itse silikonivuokaa, josta leivän irrottaminen on hyvin helppoa.

  4. Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta se kiinteytyy. Kun taikina pysyy itsestään kasassa vetäessä vuoan reunaa ulospäin, leivän voi laittaa uuniin.

  5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20-25 minuuttia. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia.

  6. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy noin viisi päivää, kun säilytät sitä tiiviisti suljettuna.


Vitamix Kimppatilaus vol 2

Vitamix Kimppatilaus vol 2

Hernekeitto

Hernekeitto