GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Cashew-kaurasämpylät

Nämä cashew-kaurasämpylät saavat lapset (ja aikuiset) hihkumaan ilosta, ainakin minun keittiössä. Itseasiassa ne ovat niin hyviä, että söimme ekan pellillisen yhdeltä istumalta ;) Sillä kertaa saattoi myös olla aika kova nälkä. Joka tapauksessa nämä ovat super helppoja ja herkullisia, eivät lainkaan jauhoisia tai kuivia kuten kauraleivät joskus saattavat olla.

Sämpylätaikina joka ei vaadi hiivaa tai nostatusta

Sämpylä- ja leipätaikinat vaativat usein nostatusaikaa, jotta hiiva ehtii vaikuttaa, mutta nämä ovat hiivattomia ja siten ainoa mitä tarvitsee tehdä, on sekoittaa ainekset ja lusikoida taikina pellille! Ihanan helppoa. Koska nämä sämpylät nostatetaan leivinjauheella, ne ovat parhaimmillaan aivan tuoreina. Voit pakastaa osan ja lämmittää myöhemmin :)

Gluteenittomalla jauholla on väliä

Olen viime aikoina testaillut vähän eri gluteenittomia jauhoja. Samoin tutkinut monen paketin kylkeä ja jättänyt ostamatta kyseisen tuotteen. Gluteenittomiin jauhoihin siis tungetaan ties mitä ainesosia ja onkin yllättävän vaikeaa löytää sellainen tuote joka olisi suht luontainen ja vähäainesosainen. Yllätyin iloisesti testatessani S-Ryhmän omaa gluteenitonta jauhoseosta (sininen pussi) ja huomasin sen toimivan erinomaisesti monessa eri ruoassa/leivonnassa. Tuossa seoksessa on yksinkertaisesti kauraa ja perunajauhoa. Pelkkä kaurajauho on vähän hankalaa leivonnassa välillä - se jäättää koostumuksen vähän .. no.. jauhoiseksi ja kuivaksi helposti. Tässä seoksessa varmaan tuo perunajauho auttaa sitomaan koostumuksen. En ole missään yhteistyössä S-ryhmän kanssa, halusin vaan mainita tämän tuotteen erikseen koska uskon että se voi olennaisesti vaikuttaa sämpylöiden koostumukseen.

Cashew-kaurasämpylät

Gluteenittomat cashew-kaurasämpylät

aika: 30 min (10 min valmistelu, 20 min paistoaika)

määrä: 9 kpl


Ainekset

  • 5 dl gluteenitonta kaurajauhoa (käytän s-marketin gluteenitonta jauhoseosta missä on pelkkää kauraa ja perunajauhoa)

  • 2,5 dl kaurahiutaleita

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl leivinjauhetta

  • 1 dl cashewpähkinöitä murskattuna

  • 500 g kaurajogurttia

  • 3/4 dl oliiviöljyä

Valmistus

  1. Mittaa kaikki ainekset paitsi oliiviöljy kulhoon ja sekoita. Lisää lopuksi oliiviöljy sekaan.

  2. Lusikoi taikina 9 kasaan pellille. Pinta kannattaa tasoittaa suht tasaiseksi, sämpylät paistuvat kutakuinkin siihen muotoon ja kokoon kuin mihin lusikoit ne.

  3. Paista 225 asteessa 20 min.

cashew-kaurasämpylät

Ayurvediset Aika kasvonaamiot

Ayurvediset Aika kasvonaamiot

Pähkinävoi - cookie dough pallerot (vegaani)

Pähkinävoi - cookie dough pallerot (vegaani)