Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Voilevite

Voilevite

Jos et, kuten minä, halua syödä kaupan margariineja - tämä ohje on sinulle. Silloin kun syön leipää, käytän sen päällä voita. Margariinit jäävät kaupan hyllylle, kiitos muutamankin artikkelin jonka olen aiheesta lukenut. Lyhyesti: en suosittele margariinin käyttöä kenellekään.

Paatos sikseen, voi on kuitenkin aika hankalakäyttöistä. Pää syy tähän on, että se on ihan kovaa heti jääkaapista otettuna. Olen luonut oman "margariinini" eli helposti levittyvän voilevitteen ystäväni Marlenen vinkin pohjilta. Sekoitan voihin kasviöljyä ja vettä, lopuksi maustan tarvittaessa suolalla. Helppoa kuin mikä.Hankin Stockalta Frigoverren lasipurkkeja jotka ovat vähän voipaketin mallisia niin että rasiasta tulee enemmän voirasia ja esteettisempi.

Voilevite


Tarvitset

  • 500 g voita

  • 2 dl kasvisöljyjä (käytän itse esim. 1 dl auringonkukansiemenöljyä tai rypsiöljyä, 0,5 dl avocadoöljyä ja 0,5 dl hamppuöljyä)

  • 1 dl vettä

  • suolaa

Valmistus

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Vatkaa se sitten sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja sekoita samalla hiljalleen joukkoon kasviöljy. Kun massa on tasaista, sekoita joukkoon vesi. Vatkaa hetken aikaa kunnes seoksesta tulee hieman kuohkeaa. Mausta halutessasi suolalla. Itse rouhin joukkoon vähän suolaa, mutta paljon tämä ei vaadi.

  2. Purkita ja laita jääkaappiin.

  3. Sesaminsiemenöljystä tulisi varmaan myös hyvää ja Marlenen vinkki oli lisätä voihin yrttejä tai valkosipulia (tai molempia). Monikäyttöistä siis. Tästä annoksesta tulee n. 2 tavallisen voipaketin verran tavaraa joten ohje kannattaa puolittaa jos voita ei paljon kulu.

Chorizo-makkarakastike ja Runebergin tortut

Chorizo-makkarakastike ja Runebergin tortut

Kødbyens Fiskebar

Kødbyens Fiskebar

0