Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kødbyens Fiskebar

Kødbyens Fiskebar

Kävimme Kallen kanssa noin viikko sitten Köpiksen reissulla syömässä ravintolassa nimeltä Kødbyens Fiskebar. Ravintola on hyvin tunnettu Köpiksessä ja on saanut myös kansainvälisesti valtavan määrän mainetta ja kunniaa eri medioissa. Ansiolistaa voi käydä kurkkimassa heidän kotisivuilta.

Ravintola sijaitsee vähän hämärällä alueella. Kävelimme lihapakkaamon alueelle sumuisena iltana punaisten lyhtyjen kadun läpi. Tunnelma oli kuin kauhuelokuvasta juuri ennen kuin alkaa tapahtua.

Ravintola sijaitsi ison pihan perällä, jonka keskellä oli parkkipaikka, tänne ei mitä todennäköisimmin ihan vahingossa eksy. Paikallisia haastatellessani sain tietää, että lihapakkaamon alueella on myös muuta kulttuuritoimintaa kuten taidenäyttelyitä ja äänistä päätellen ainakin yksi yöklubi tai baari.

Ravintolassa oli monia viehättäviä yksityikohtia. Pippurimylly oli suoraan jostain menneiltä vuosikymmeniltä, baaritiskin edusta oli kasattu vanhoista boordilevyistä (tyylikäs kuin mikä!) ja ravintolan toisessa päädyssä oli läpinäkyvä valaistu putkimainen akvaario jossa ui eksoottisia kaloja.

Emme olleet varannet pöytää ja kysyimme ovella löytyisikö tilaa kahdelle. Hovimestari kertoi ettei juuri sillä hetkellä ollut tilaa, mutta että meidän edellämme ei ollut muita ja ohjasi baaritiskin ääreen odottelemaan. Ehdimme juuri tilata Mojitot kun meidät jo ohjattiin pöytään. Mojitot olivat muuten erittäin hyviä.

Tarjoilija istahti viereiseen pöytään heti illan alussa ja kertoi meille miten ruokalista toimii. Heillä oli valittavissa kylmiä sekä lämpimiä alkuruokia joista suurin osa (vai kaikki?) oli kalaa tai meren eläviä.

Pääruoaksi oli kolmea eri kalaa ja samat höysteet kaikkiin annoksiin. Yksinkertainen voi olla herkullista. Listalta löytyi myös yksi liha- ja yksi kasvisruokavaihtoehto.

Jälkiruokalistalla oli vaihtoehtoina juustolajitelma sekä neljä muuta jälkiruokavaihtoehtoa.

Kun olimme tilanneet, kannettiin pöytään pieni leipä joka oli valmiiksi leikattu kuuteen osaan ja voita pienellä kaakelin palasella. Hyvin vaatimatonta ja samaan aikaan trendkästä ja tyylikästä.

Osteria

Osteria

Tilasimme alkuruoaksi 3 osteria. Osin ihan jo siksi, etten ollut koskaan maistanut ostereita. Arvelin jo etukäteen etten välttämättä niistä hirveästi välitä, vaikka ostereita kuinka maailmalla kehutaankin. Annos oli nätti - osterit lepäsivät avattuina ison kivimurskan päällä. No, ei ne osterit tosiaan ainakaan minun makuhermoilleni sopineet. Maistuivat lähinnä mereltä ja suutuntuma oli epämiellyttävä. Kaikkea voi aina kuitenkin kokeilla :)

Tilasin itselleni varsinaiseksi alkuruuaksi jotakin, mikä kuulosti hyvältä, mutta mitä en tunnistanut tanskaksi taikka englanniksi. Jäänee arvoitukseksi, mutta joka tapauksessa se oli erittäin hyvää. Jotain simpukan kaltaisia vihreässä kastikkeessa. Keskellä oli iso siivu jotain valkoista vihannesta juuri sopivan kypsänä ja höysteitä.

Kalle puolestaan valitsi perinteisemmän Fish & Chips annoksen joka tarjoiltiin lehteen käärittynä ja maistui sekin hyvälle.

Pääruoka tarjoiltiin pelkistettyinä, mutta kauniina annoksina. Pääruoan kera tarjoiltiin kukkakaaligratiinia, mikä oli niin hyvä että meinasi peitota alleen kaiken muun ruuan! Itselläni on jokin heikko kohta kukkakaaligratiinille ja nyt se oli tehty niin nappiin kuin mahdollista.

Tilasin jälkiruoaksi annoksen missä oli mustikoita, lakritsajäätelöä, vihreää anista ja "hip roses". Se mistä erityisesti tykkäsin Kødbyens Fiskebarin ruuissa oli suutuntuma (ostereita lukuunottamatta). Kaikissa ruokalajeissa oli käytetty erilaisia tekstuureja. Oli samettisen pehmeää ja kivasti ruoskuteltavaa, kuten tässä jälkiruoassakin. Samettisen pehmeää jäätelöä ja sen seurana marenkia, piparirouhetta, jotain samettista ja hyvin kiinteää sorbettia jne.. Upea yhdistelmä ja kauniita annoksia.

Koko kokemus tästä ravintolasta oli viimeisen päälle hyvä, alusta loppuun ja voimme molemmat lämpimästi suositella paikkaa kenelle tahansa Köpikseen matkaavalle.

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 1001711 København V

Opening hours

Sun-Mon closedTue-Thur  5.30pm-12pmFri-Sat  5.30pm-3amKitchen 6pm-11pm

Voilevite

Voilevite

Stockan skumppabaarissa sunnuntaikahvilla

Stockan skumppabaarissa sunnuntaikahvilla

0