Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Risotto bianco kesäkurpitsalla

Risotto bianco kesäkurpitsalla

vege-kirja

vege-kirja

Yksi Suomen suosituimmista keittokirjoista lienee VEGE! Tuoreita makuja keittiöstä (Alex Nieminen & Riikka Sukula, Readme.fi), eikä syyttä. Hankin itselleni jo kirjan toisen vai kolmannen painoksen ja ajattelin arpoa kirjan ensimmäisen painoksen lukijoideni kesken :) Jos siis haluat osallistua VEGE!-kirjan arvontaan, ilmoittaudu mukaan tämän kirjoituksen kommenteissa 14.10. mennessä ja olet mukana arvonnassa. Olen yhteydessä voittajaan sähköpostitse arvonnan päätyttyä.

VEGE!:stä löytyy roppakaupalla hyviä, arkeen sopivia, kaikille maistuvia kasvisruokia jotka on sitä paitsi helppo valmistaa. Tällaisia keittokirjoja minä rakastan :) Hyvää, maukasta ruokaa pienellä vaivalla.

Kirjasta löytyy erinomainen Risotto Blanco, eli valkoisen risoton ohje joka toimii hyvin sellaisenaan tai pohjana isolle kirjolle erilaisia variaatioita. Kun opit tämän ohjeen, voit valmistaa mestarillisen risoton millä tahansa variaatiolla ja vuodenajan kasviksia hyödyntäen.

DSC_0063.jpg

Risotto Bianco / Valkoinen risotto kesäkurpitsalla

Määrä: 4:lle


Ainekset

 • 4 kourallista riisiä (1 kourallinen per syöjä)

 • oliiviöljyä

 • 1-1½ makuyhdistelmään sopivaa kasvislientä

 • 1 hienonnettu sipuli

 • 2 dl makua antavaa kasvista hienonnettuna (aina hyvin hienoksi leikattuna, hyvin lähellä riisin kokoa)

 • 2 dl parmesaaniraastetta

 • suolaa ja pippuria

 • ½ sitruunan mehu

Valmistus

 1. Kuullota riisi ja sipuli oliiviöljyssä. Kaada riisin päälle kauhallinen kuumaa lientä ja hämmennä puuhaarukalla. Odota, että riisi imee liemen ja lisää kauhallinen lientä kerrallaan, kun riisi on imenyt edellisen kauhallisen.

 2. Kypsennä riisiä koko ajan hämmentäen noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon risotolle nimen antava kasvis ja mausta. Lisää parmesaani ja kypsennä kolme minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

 3. Kesäkurpitsaversioon:halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat vielä pituussuunnassa kahteen osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Miedon kurpitsan makua voit hyvin vahvistaa pikkuisella peperoncinolla tai paahdetulla tuoreella chilillä.

 4. Omaan versiooni lisäsin myös hieman kuivattua mustatorvisientä murskattuna, makua antamaan.


EDIT: Voittaja arvottu! Tsekkaa videolta osuiko arpa sinun kohdallesi :) 

PS. Gurmee.net on ehdolla vuoden Indiedays Blog Awardseissa FOODLOVER-kategoriassa. Olen superkiitollinen jos ehdit käydä antamassa äänesi! :) Vinkki: Blogilistaa voi lajitella kategorian mukaan, mikä helpottaa löytämistä :)

Hernetempe-pastakastike

Hernetempe-pastakastike

Aurinkoinen kurpitsapizza

Aurinkoinen kurpitsapizza

0