Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Pihlajanmarja smoothiekulho

Pihlajanmarja smoothiekulho

Tämä ohje on poiminta toisesta blogistani, jota olen kuoppaamassa tai ehkä enemmänkin siirtämässä hieman uusille urille. Ohje on toissa kesältä jolloin pihlajamme notkui marjoja, toisin kuin viime kesänä. Voit korvata marjat myös esim. tyrnimarjoilla!

***

Nykyään tuntuu, että kaikki puhuvat açaí bowls:eista eli açaí-maljoista. Oletko kuullut niistä? Käytännössä ne ovat paksuksi smoothieksi valmistettuja marjaisia aamupaloja tai välipaloja. Yleensä pääaineksena on pakastetut açaí-marjat ja niitä on jatkettu avokadolla, banaanilla tai esim. jogurtilla. Sekaan voi vielä heittää muita hyviä aineksia, mutta ydin on tuo açaí. Näin pohjoisesta näkökulmasta nämä marjakulhot tuntuvat kuitenkin hieman hulluilta. Lennätämme Suomeen marjoja, kun omat metsämme ja pihamme notkuvat aivan ilmaisia ja vähintäänkin yhtä terveellisiä marjoja.

Yksi marjoista joka usein jää puiden oksille lintujen ruoaksi on pihlajanmarjat. Juu tiedän, ne eivät ole yhtä makeita kuin mustikat tai vadelmat, mutta muista, ne ovat erinomaisia vitamiininlähteitä ja kun keräät ne kesän lopulla ensimmäisten kylmien öiden jälkeen, ne ovat myös ehtineet makeutua. Huomaat tämän siitäkin, että marjat alkavat maistua tässä vaiheessa linnuille ja saat pitää kiirettä ennen kuin ne päätyvät parempiin suihin.. tai nokkiin.

Valmistin pihlajanmarjoista oman ”açaí-lähiruokakulhoni”. Marjat poimin omalta pihaltamme – todellista lähiruokaa! Maku on todella raikas ja väri on jotain aivan mieletöntä! Jo pelkästään tämän kulhon näkeminen virkistää :)

Käytin ohjeessa suhteessa melko vähän makeutusta (pihlaja on melko hapan marja) joten jos maku on liian hapokas, lisää sekaan enemmän hunajaa tai jos haluat välttää fruktoosia, enemmän riisisiirappia kunnes olet tyytyväinen makuun.

pihlajabowl-1024x685.jpg

Pihlajanmarjakulho

(2-4:lle, riippuen annoskoosta)


Ainekset

  • 5 dl pihlajanmarjoja (perkaa ja huuhtele hyvin)

  • 1 avokado

  • 1 banaani (pilkulliset ovat makeampia)

  • 2 pientä omenaa

  • 3 rkl hunajaa / 4 rkl riisisiirappia

  • ripaus vaniljajauhetta

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Koristele annos esim. tuoreilla pihlajanmarjoilla, siitepölyllä, hampunsiemenillä tai muilla suosikeillasi. Voit syödä nauttia pihlajakulhosi sellaisenaan tai lisätä sekaan hieman mantelimaitoa.

Pihlajanmarja-smoothiekulho.jpg
Suklaamunat sitruuna- ja suklaalakritsivaahdolla

Suklaamunat sitruuna- ja suklaalakritsivaahdolla

Mustikka-chia vanukas

Mustikka-chia vanukas

0