Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Outoa. Mutta ihanaa. Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa.

Outoa. Mutta ihanaa. Joogaa Helen Noakesin ja Meri Mortin kanssa.

Osallistuin jooga workshoppiin jonkin aikaa sitten. Tämä joogatyyli oli minulle aivan uusi tuttavuus ja ihan rehellisesti on sanottava, että se oli myös tähän astisista kokemuksistani oudoin. Outo, mutta hyvällä tapaa outo. Helen Noakesin ja Meri Mortin järjestämä workshop soljui sulavasti eteenpäin, hellästi.. hellästi eteenpäin.. tämä luonteva, rauhallinen joogamatka sai minut avautumaan niin fyysisesti kuin henkisesti. Workshopin nimi oli Renewing Yoga Workshop - Uudistava jooga workshop ja minusta nimi oli osuva.

Meillä oli mielestäni aika täydellisen kokoinen ryhmä kauneimmalla näkemälläni joogastudiolla - Liikkeenjohdon Kehdossa Helsingissä. En edes tiennyt, että niin lähellä kotiani on sellainen suloinen (joogan) kehto joka vain kutsuu luokseen..

kehto.jpg

Joogastudio itsessään sijaitsee aika karulla teollisella alueella, mutta kun pääsee sisään saakka, paikka tuntuukin sykkivältä sydämeltä tuon kylmän alueen keskellä. Perjantaina studiolle astuessa haistoimme ilmassa ihanan suitsukkeen tuoksun. En yleensä ole suitsukkeiden suurin ystävä, mutta tämä suitsuke tuoksui ihanalta, eikä se ollut liian voimakas. Joogamatot oli valmiiksi järjestetty puoliympyrään lattialle, Helenin mattoa ja valtavia ikkunoita kohti.

Helen jutteli jokaisen osallistujan kanssa ennen workshopin alkua. Tuntuu mahtavalta, että joku, jota et koskaan aiemmin ole tavannut, osoittaa niin paljon aitoa kiinnostusta hyvinvoinnistasi. Kävimme läpi workshopin suunnitelman ja aloitimme worshopin runolla. Itseasiassa Helenillä oli runo takataskussa joka päivälle - minusta tämä oli ihana tapa pehmeästi asettautua oikealle aallonpituudelle alkavaa harjoitusta varten.

HelenNoakesMeriMort-4-of-7.jpeg

Maadoitus

Ensimmäisenä päivänä, perjantaina, maadoitimme ja kasvoimme scaravellilaisittain. Kaikki harjoitukset ja liikkeet olivat helppoja, jopa aloittelijalle. Toisaalta haaste olikin juuri siinä, ettei tuohon helppouteen voinut tuudittautua ja hutiloida. Huomasin keskittyväni 100 % harjoituksiin ja hiljalleen aloin löytää liikeratojeni hienovaraiset nyanssit. Kaikki osallistujat keskittyivät vahvasti omaan harjoitukseensa, mutta ilmapiiri oli silti kevyt ja iloinen. En osannut odottaa joogakurssin olevan niin hauska! Päätimme ensimmäisen illan harjoituksen Merin pitkällä pehmeällä jooga nidralla. Jooga nidra on syvärentoutusta. Olo tuntui perjantain tuntien jälkeen vapautuneelta ja kevyeltä. Käytän tässä myös mielelläni sanaa jota Helen käytti paljon: olo oli mehukas (Juicy)!

Sisäinen soturi

Lauantaina etsiskelimme sisäisiä sotureitamme. Luulen löytäneeni omani muutaman harjoituksen kautta. Yksi haastavimpia harjoituksia minulle oli pariharjoitus. On suorastaan hullua, miten vaikeaa voi olla tiimiytyminen itselle tuntemattoman ihmisen kanssa ja siihen päälle vielä harrastaa joogaa tuon henkilön kanssa! No, niin pelottavaa kuin se olikin, tuo pariharjoitus oli myös mahtavaa. Kaikki joiden kanssa workshopin aikana pääsin työskentelemään, omistautuivat harjoituksille täysin ja tekivät todella parhaansa.  Liikutuin yllättävänkin vahvasti joidenkin harjoitusten aikana - hyvällä, puhdistavalla tavalla. Erityisesti tanssiharjoitus jossa ensin toinen parista tanssii oman tanssinsa ja toinen hetken päästä peilaa tuon tanssin, oli valtavan liikuttava meille kaikille. Tunne on valtaisa kun ensin koet siinä itse tanssiessasi itsesi niin isoksi ja kömpelöksi ja näet sitten hetken päästä, miten oma pari tulkitsee sen oman kanatanssin upeasti! Oma kanatanssini näytti hauraan kauniilta parini tulkitsemana ja olin niin otettu tuosta tulkinnasta :)

Helen_Barcalona-Bornholm-30.jpeg

Mutta vihaan jalkojani!

Olen inhonnut omia jalkojani niin kauan kuin muistan. Pitkät varpaat ja kaikki harallaan.. Ei nyt ihan ne mallin sirot jalkaterät joista olisin unelmoinut.

No. Jouduin näyttämään tällekin tunnemonsterille närhen munat! Tajusin jooga workshopin aikana, että itseasiassa minun jalkani ovat kuin tehty joogaamaan. Ei niitä ollutkaan suunniteltu kenkäkuvauksiin tai jalkahoitolan mallijaloiksi vaan ne on itseasiassa suunniteltu joogaharjoitukseen. Mikä mahtava valaistumisen hetki! Pidän tästä ajatuksesta valtavasti. Teimme jalkahierontaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Tämä oli ehkä viikonlopun parasta antia minulle henkilökohtaisesti. Jalkani ovat jo pitkään olleet todella jäykät ja kankeat - raskaudestani lähtien - ja viikonlopun jalkahieronnat tuntuivat taivaalliselta. Olen itseasiassa alkanut tehdä jalkahierontoja itselleni joka ilta. Olen vakuuttunut, että tämä on erinomainen tapa pitää sekä jalkani, että kroppani terveenä. Ja tuntuuhan se hieronta muutenkin vaan niin hyvältä.

Mitä opin?

Opin joitain hyvin perustavan laatuisia, mutta tärkeitä juttuja workshopissa. Ensinnäkin, olen tehnyt "ylöspäin suuntautuvan koiran" väärin noin vuosikymmenen verran (haha...) Nyt asento itseasiassa tuntuu jopa mukavalta ja olen löytänyt itsestäni uuden uteliaisuuden. Ikäänkuin tutkin ja tutkailen jooga-asentoja uudella tapaa ja se on jännittävää. Asennot eivät yhtäkkiä olekaan läpi-suoritettavaa sarjaa, vaan "yksilöitä" joihin voi tutustua paremmin, niiden luonteen selvittämiseksi.

Löysin kauniin pehmeyden ja yhteyden omissa liikkeissäni. Olen aina kokenut olevani kömpelö ja jotenkin epä-synkassa kroppani kanssa, mutta jotenkin spiraalimaiset harjoitukset auttoivat löytämään uudenlaista pehmeyttä liikeratoihini. Tästä pidin ihan erityisesti.

Olen myös huomannut olevani enemmän tietoinen omista jaloistani sekä maasta tai maastosta jolla kävelen. Tekstuurit jalkapohjia vasten. Miten jalkani vastaavat maahan, kenkiini. Tämän tyyppisiin asioihin huomaan kiinnittäväni enemmän huomiota nyt. On mielenkiintoista nähdä, miten tämä voi vaikuttaa olooni ja liikkumiseeni pitkällä tähtäimellä.

Kuten mainittu, olen myös aloittanut oman jalkahierontarutiinini useamman kerran viikossa. Minusta jokaisella pitäisi olla oma "rakasta-omaa-kehoasi-rituaali". Tällä hetkellä tämä jalkahieronta tuntuu olevan täydellinen rituaali minulle.

Jos pitäisi tehdä yhteenveto kokemuksistani jooga workshopissa ja tiivistää se yhteen lauseeseen, se voisi kuulostaa tältä: "Oloni on yhtenäisempi, iloisempi, kevyempi ja ... kyllä, mehukas."Tuntien jälkeen olo oli niin iloinen ja elämää täynnä - pyöräilin kotiin rakastaen maailmaa :)

Movement is the song of the body.

Kiitos Helen ja Meri.

Broileri-kasviohratto

Broileri-kasviohratto

Paistetut kirsikkatomaatit

Paistetut kirsikkatomaatit

0