Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mummolan helppo pinaattikeitto

Mummolan helppo pinaattikeitto

Yksi ihan ykköskeittokirjoista on mielestäni Hans Välimäen Mummola (Otava). Ostin kirjan pari vuotta sitten äidilleni lahjaksi, hänestä kun oli tulossa mummi, mutta kirja on niin hyvä että pakko se oli hankkia itsellekin kun joka visiitillä sitä kateellisena selailin :)

Mummola on pullollaan perinteisiä suomalaisia kotiruokia - niitä parhaita sellaisia.Kirjoitin jo aiemminkin Maku-lehdestä löytämästäni pinaattikeiton ohjeesta jolla syntyi mielestäni juuri oikean makuista ja tuntuista pinaattikeittoa. Eikä ollut vaikeaa!

Tämä Mummola-kirjasta löydetty ohje on hieman erilainen ja vieläkin helpompi valmistaa. Kaupan valmispinaattikeittoihin ei yksinkertaisesti riitä tekosyitä. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen muskottipähkikää, koska mielestäni se on maku joka vaan kuuluu pinaattikeittoon. Tällä ohjeella saa kauniin tasaisen vihreän ja maukkaan pinaattikeiton ja valmistus on super iisiä.

Mummolan helppo pinaattikeitto


Ainekset

  • 1 pilkottu sipuli

  • 100 g voita (puolet paistamiseen)

  • 3 rkl vehnäjauhoja

  • 8 dl maitoa

  • 1 pkt pakastepinaattia (laitoin 1,5 pussia eli vähän reilu 200 g)

  • suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää maun mukaan

Valmistus

  1. Kuullota sipulit voissa kullankeltaisiksi, lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista.Lisää maito ja pinaatti.

  2. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää loput voista.

  3. Aja hienoksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä.Tarjoa keitettyjen kananmunien kera.

Appelsiinisilli

Appelsiinisilli

Punainen joulusilli

Punainen joulusilli

0