Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kurpitsansiemenlevite

Kurpitsansiemenlevite

En käytä mitään margariineja, sen sijaan sipaisen kyllä mielelläni voita leivän päälle. Jos leipää tulee syötyä välillä enemmän, käy mielessä, onko voita hyvä käyttää ihan joka palan päällä. Omasta kokemuksesta sekä tutkimusten perusteellakin tiedän, ettei voita tarvitse sinänsä pelätä, mutta olen myös sitä mieltä, että kohtuus on hyvä muistaa kaikessa. Lisäksi on ihana käyttää erilaisia siemenlevitteitä leivällä - ne tuovat ihanasti makua ruokaan!

Helsingissä asuessamme ostin usein Sis. Delistä luomu kurpitsansiemenlevitettä joka oli ihan mielettömän hyvää. Vähän paahteisen makuista ja mahtavan tumman vihreää. Täältä Porvoosta en vastaavaa tuotetta ole löytänyt, enkä toistaiseksi ole muistanut Sis. Delistä sitä noutaa vielä yhdelläkään Helsingin visiitillä joten päätin kokeilla levitteen valmistamista itse.

Onneksi kokeilin! Kurpitsansiemenlevite syntyy hetkessä, siihen tarvitaan vain kolme ainesosaa ja se on jopa parempaa kuin Sis. Delistä ostamani levite.

Kurpitsansiemenlevite


Ainekset

  • 3 dl kurpitsansiemeniä

  • 0,5 - 3/4 tl celtic merisuolaa

  • n. 1,5 dl extra virgin oliiviöljyä

Valmistus

  1. Laita kurpitsansiemenet ja suola blenderiin. Lisää sekaan hieman oliiviöljyä ja aloita blendaus. 

  2. Lisää oliiviöljyä hiljalleen kunnes levite on tasaista ja sopivan paksuista. Levitteestä kannattaa tehdä ennemmin vähän pehmeän puoleista kuin liian paksua, sillä se jähmettyy hieman kylmässä.

  3. Suolaa kannattaa laittaa alkuun 0,5 tl ja lisätä sitten kun levite on valmista jos tuntuu, että se vielä kaipaa lisää suolaa. Celtic suola on todella maukasta suolaa eikä sitä mielestäni tarvita yhtä paljon kuin tavallista suolaa.

Raw Brunch @ Johan & Nyström

Raw Brunch @ Johan & Nyström

Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka

0