Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Raw Brunch @ Johan & Nyström

Raw Brunch @ Johan & Nyström

Kävimme vähän aikaa sitten herkuttelemassa vähän erilaisella brunssilla. Johan & Nyström Helsingin Katajanokalla oli järjestänyt hyvin suosittuja raakaruokabrunsseja ja nehän piti käydä kokeilemassa. Vaikka kasvisruoasta pidänkin, oli tämä Raw Brunch silti positiivinen yllätys. Aivan mielettömiä makuja ja kaunis esillepano. Linjasto ei aivan toiminut ja alkuun ruokaa saikin jonottaa todella pitkään ellei sattunut juuri oikeaan väliin. Minuutin päästä jono oli taas piiiitkä. Ruoka näytti maistuvan kaikille, eikä ihme.

Aamiaisosiosta löytyi hedelmäsalaattia ja sen kera marjasoosia ja mysliä. Nam nam! Miten en itse ole hoksannut, että hedelmäsalaatin kylkeen sopii kermavaahdon tilalle myös marjasoosi? Raikasta, hyvää ja terveellistä :)

Seuraavassa osiossa tarjolla oli siemenkräkkereitä, parasta ikinä maistamaani guacamolea, hummusta ja taboulehia.

“Kalapullat”

“Kalapullat”

Yksi ehdottomista suosikeistani brunssilla oli kalapullat, jotka eivät siis kalaa olleet nähneetkään vaikka näyttivätkin erehdyttävästi lohipullilta. Kalapullien kanssa tarjottiin sinappikastiketta joka sopisi erinomaisesti myös oikeiden kalaruokien kera.

Olen itse tehnyt usein kukkakaaliriisiä lisukkeeksi, mutta tämän brunssin supermaukas palsternakkariisi vei omasta versiostani voiton kyllä mennen tullen.Tarjolla oli myös herkullisia muhennoksia: paholaisen muhennosta sekä vihreää shrekmuhennosta.

Jälkiruokapalat olivat pieniä ja katosivat nopeasti. Pieni koko oli hyvin ymmärrettävissä, kun herkkuja pääsi maistamaan. Ne olivat todella hyvän makuisia, mutta myös tuhteja - isoja paloja ei olisi saanut alas :) Tarjolla oli siis mustaherukka- ja suklaakakkua. Brunssi maksoi  30 € (kahvi ja tee myydään erikseen) ja kokemus sekä ruoka oli kyllä tuon rahan arvoinen.

‘Brunssin oli loihtinut raakaruokaan erikoistunut Magnus Appelberg, joka monelle voi olla tuttu joogapiireistä. Minusta oli hienoa, että Magnus oli itse paikan päällä kertomassa eri ruoista ja opastamassa ruokailijoita pöydän antimiin.

Seuraavat raakaruokabrunssit Johan & Nyströmillä ovat:

21. ja 28.7.18. ja 25.8.

Kattaukset klo 11 ja 14.

Varaukset: pasi.k@johanochnystrom.fi

Osoite: Kanavaranta 7 C, 00160 Helsinki

Puh:  020 7416670

Hedelmäinen raakapuuro herättää pehmeästi

Hedelmäinen raakapuuro herättää pehmeästi

Kurpitsansiemenlevite

Kurpitsansiemenlevite

0