Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ananas-lakritsi raakasuklaat

Ananas-lakritsi raakasuklaat

Yhteistyössä WellAwaren kanssa.

Joskus syntyy aivan käsittämättömiä herkkuja aivan tuosta vaan, kun taas toisinaan jotain reseptiä saattaa hinkata edes takaisin lukemattomia kertoja ennen kuin palaset loksahtelevat kohdilleen. Tämä ananas-lakritsi raakasuklaa oli onnekseni niitä reseptejä, missä palaset loksahtelivat mukavasti paikoilleen.

Ananas ja lakritsi - outo makuyhdistelmä?

Omia raakaleivossuosikkejani on jo useamman vuoden ollut Sitruuna-lakritsikääretorttu. Pidän sen kirpeän raikkaasta sitrusosasta, yhdistettynä suussa sulavaan, makeaan lakritsiosaan. Tässä raakasuklaassa käytin tätä tuttua yhdistelmää kirpeästä ja makeasta. Henkilökohtaisesti olen aivan koukussa lakritsiin, joten hyödynnän sitä kaikissa mahdollisissa resepteissä sumeilematta!

Ananas toimii raakasuklaassa!

Näistä raakasuklaista tuli mielestäni paitsi nättejä, myös aivan super herkullisia! Ananas toimii raakasuklaassa hämmästyttävän hyvin! Se antaa raakasuklaalle myös viehkeän keltaisen sävyn. Musta lakritsiosa puolestaan saa hieman ravinteita sekä lisämakua jo itsessään hieman lakritsiin taittavalta pakuriuutteelta.

Lakritsiosasta jäi minun lyhyellä pakastusajallani jotenkin vielä ihanasti hieman toffeemaisen pehmeä. Aivan täydellinen herkku, esim. kahvin kylkeen tai aivan sellaisenaan. Lakritsiosan makua parantaa entisestään maailman paras pakuriuute joka paitsi antaa makua, myös tekee tästä herkusta terveellisemmän.

Ananas-lakritsi raakasuklaat

Ananas-lakritsi raakasuklaat


Ainekset

Ananassuklaa

Lakritsisuklaa

 • 1/2 dl sulaa kookosöljyä

 • 1/2 dl sulaa kaakaovoita

 • 1/2 tl pakuriuutetta (Polar Nutrition)

 • 2 tl (reilua) lakritsijuurijauhetta

 • 1/4 tl aktiivihiiltä jauheena (Ei ravinnollista tai maun kannalta merkitystä. Tekee lakukerroksesta upean mustan.)

 • n. 1 rkl (vähän vajaa) hunajaa

Koristeluun

 • Lakritsirakeita (optional)

Valmistus

 1. Valmista ananassuklaa. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi. Sekoita ne ja lisää sekaan ananasjauhe. Lisää lopuksi hunaja. Voit käyttää sekoittamisessa apuna sauvasekoitinta jos koostumus meinaa paakkuuntua. Kaada seos suklaamuotteihin tai esim. jääpalamuotteihin ja nosta jääkaappiin. Kaada muotit vain puolilleen, sillä lisäämme kohta vielä lakritsikerroksen.

 2. Valmista lakritsisuklaa. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi. Sekoita ne ja lisää sekaan lakritsijauhe ja aktiivihiili. Lisää lopuksi hunaja. Voit käyttää sekoittamisessa apuna sauvasekoitinta jos koostumus meinaa paakkuuntua. Voit antaa seoksen hieman jähmettyä ennen kuin kaadat sen ananaskerroksen päälle. Pääasia on että ananaskerros on ehtinyt jähmettyä sen verran, että kerrosten värit eivät mene sekaisin kun kaadat mustan lakukerroksen päälle.

 3. Voit ripotella suklaiden pinnalle (jää suklaan alapinnaksi) hieman lakritsirakeita jos haluat voimistaa lakritsin makua.

 4. Anna suklaiden jähmettyä kunnolla jääkaapissa. Säilytän näitä itse pakkasessa ja otan pari palaa aina fiiliksen mukaan. Suklaat sulavat hiljalleen huoneenlämmössä. Voit säilyttää niitä myös jääkaapissa, saatpahan hyvän syyn syödä ne nopeammin ;)


Sponssi-info

Olen saanut *:llä merkityn ananasjauheen kokeiluun Wellawarelta. En saa jutun kirjoittamisesta palkkiota rahan tai tuotteiden muodossa, eivätkä artikkelin linkit ole affiliatelinkkejä.


Kermainen raparperijäätelö kondensoidusta maidosta

Kermainen raparperijäätelö kondensoidusta maidosta

Ketogeeninen Shakshuka

Ketogeeninen Shakshuka

0